Sådan tilsluttes to Mac-computere

Når de fleste mennesker tænker på computernetværk, forestiller de sig måske netværk oprettet ved hjælp af Windows-baserede pc'er. Selvom der er en række forskelle mellem Mac-computere og pc'er, er metoden, der bruges til at forbinde to Mac-computere i et simpelt netværk, næsten identisk med den metode, der bruges til at forbinde pc'er. Oprettelse af et simpelt netværk mellem to Mac'er er let og bør kun tage et par minutter; der er to forskellige metoder, du kan bruge, afhængigt af om du ønsker at have et netværkshub mellem Mac'erne.

Hub- eller routerforbindelse

Trin 1

Tilslut det netværkshub eller den router, du vil bruge. Hvis du bruger en router til at give internetadgang til Mac'erne, skal du gå videre og slutte Ethernet-kablet fra dit modem til routeren.

Trin 2

Sæt begge dine Ethernet-kabler i routeren eller hub'en. Kør kablerne til placeringen af ​​de to Mac-computere.

Trin 3

Sæt Ethernet-kablerne i Ethernet-portene på hver Mac.

Start Mac'erne op, og aktiver fildeling eller andre netværksfunktioner alt efter, hvordan du vil have, at hver computer skal dele og få adgang til filer på netværket. Du kan aktivere fildeling ved at vælge punktet "Systemindstillinger" i Apple-menuen og derefter vælge "Vis" og "Deling." Fra vinduet "Deling" kan du angive de mapper, du vil dele, samt begrænsninger for brugeradgang.

Direkte forbindelse

Trin 1

Sæt Ethernet-crossover-kablet i Ethernet-portene på dine Mac-computere.

Trin 2

Start Mac'erne op, så de kan genkende netværksforbindelsen mellem dem.

Åbn menuen "Deling", og konfigurer fildeling efter behov.