Sådan konverteres et mobiltelefonnetværk til Wi-Fi

Brug af din mobiltelefon - eller en dedikeret mobil bredbåndsadapter eller et kort - til at oprette forbindelse til Internettet er blevet mere og mere almindelig, hvad enten det er hjemme eller på farten. Mobiltelefonnetværk giver ofte den bedste hastighed og ventetid for mere fjerntliggende placeringer og er billigere end nogle hotels Wi-Fi-netværk. Da mobiltelefonen eller kortet skal tilsluttes direkte til din computer for at få adgang til et netværk, kan begrænsningerne ved enkelt brug blive frustrerende, hvis du rejser med venner eller familie, eller hvis du vil give en langvarig Wi-Fi -Fi-netværk derhjemme. Heldigvis har computerejere flere muligheder for at konvertere et engangs-mobiltelefonnetværk til Wi-Fi.

Trin 1

Køb en Mi-Fi-enhed, hvis du har Sprint eller Verizon Wireless som dit mobiltelefonnetværk. Konfigurer din Mi-Fi-enhed til at fungere som et hotspot. Bemærk, at kun fem enheder har adgang til Mi-Fi ad gangen, så hvis du har brug for flere forbindelser, kan du prøve en anden metode. Du skal også købe en Mi-Fi-enhed, som kan være dyr, eller underskrive en kontrakt for en prisnedsættelse. Hvis du i øjeblikket ikke har en mobilnetværksadapter og planlægger at bruge Mi-Fi regelmæssigt, kan dette være en god mulighed.

Trin 2

Download og opsæt Connectify, det trådløse softwarerouterprogram, hvis du kører Windows 7 (se Ressourcer). Connectify giver dig mulighed for at dele din mobiltelefonnetværksforbindelse via et Wi-Fi-netværk. Under opsætningen definerer du SSID eller netværksnavnet sammen med sikkerhedsparametre og andre muligheder. Hvis du har installeret en router før, er processen ens. Den store ulempe er, at værtscomputeren skal køre Windows 7, for at du kan bruge Connectify. Bemærk, at enhver computer eller Wi-Fi-aktiveret enhed har adgang til Connectify-hotspot.

Trin 3

Del en internetforbindelse via et ad hoc-netværk. Ad hoc-netværk er rettet mod trådløse brugere, i modsætning til Internet Connection Sharing (ICS) -funktionen. Ligesom ICS skal ad hoc-værtscomputeren forblive tændt og inden for rækkevidde af andre computere, så andre brugere kan få adgang til internetforbindelsen. Ad hoc-netværk er gode muligheder for kortvarig brug, men ikke til daglig brug.

Køb og opsæt en router, der er kompatibel med dit mobiltelefonnetværk og med dit netværkskort. Cradlepoint og Kyocera producerer nogle af de mest populære og højt vurderede mobile bredbåndsroutere (se Ressourcer). I modsætning til Mi-Fi-enheden kan du netværke andre computere via en kablet Ethernet-forbindelse på nogle routere og er ikke begrænset til fem eller færre forbindelser på én gang. Nogle routere tilbyder også belastningsbalancering, som giver dig mulighed for at forbinde mere end et modem til routeren. Belastningsbalancering anbefales, hvis du planlægger at give flere brugere adgang til dit Wi-Fi-netværk på daglig basis.