Sådan konverteres et diskettebillede til en ISO

Disketter bliver hurtigt forældede sammen med den sidste af de computere, der har diskettedrev installeret. En god måde at sikkerhedskopiere oplysningerne på dine disketter på er at kopiere diskernes billeder til din computer. Gratis programmer som ImgBurn og Free ISO Creator kan hjælpe dig med at gøre det hurtigt og effektivt.

ImgBurn

Trin 1

Tænd for din computer, og indsæt din diskette i drevet. Du hører et klik fra drevet, når det er hele vejen. Vent, mens din computer læser disken. Der vises et vindue, der spørger, om du vil udforske disken. Klik på "Annuller".

Trin 2

Download og installer ImgBurn (se ressourcer). Softwaren er gratis og opdateres automatisk via din netværksforbindelse, så du altid kører den mest opdaterede version. Åbn softwaren, når den er færdig med installationen.

Trin 3

Vælg "Opret billedfil fra disk". Klik på rullemenuen øverst på programmet, og vælg dit diskettedrev fra listen over tilgængelige drev. Klik på destinationsikonet, og vælg, hvor du vil gemme den nye ISO-fil.

Klik på den store grønne pil for at starte konverteringsprocessen. Vent, mens konverteringen finder sted. (Det bør ikke tage for lang tid, fordi disketter ikke kan rumme meget information sammenlignet med mere moderne lagringsmedier). Når ImgBurn er færdig, giver det dig besked med en klokkespil. Luk programmet, og kontroller, at din ISO-fil er placeret i din angivne destination.

Gratis ISO Creator

Trin 1

Installer og åbn Free ISO Creator. Indsæt din diskette i diskettedrevet. Vent, mens din computer indlæser disken. Klik på "Indstillinger" og vælg den anden filsystemindstilling, "ISO9660 + Joliet".

Trin 2

Klik på "Tilføj mappe" i menuen Free ISO Creator til højre, og vælg din diskette fra listen over tilgængelige drev på din computer. Tryk på "Vælg", så disketten indlæses i Free ISO Creator.

Klik på "Gem ISO som" og vælg destinationen for din nye ISO-fil. Klik på "Konverter", og vent, mens ISO oprettes fra din diskettedisk. Din ISO-fil placeres på den destination, du har angivet.