Sådan kopieres gamle fotografier

Elementer, du har brug for

  • Originalfoto

  • Scanner

Digital fotografering har overtaget branchen i disse dage, men inden digitale kameraer blev opfundet, måtte folk få deres fotos på den gammeldags måde: ved hjælp af et filmkamera og få negativerne udviklet til udskrifter. Mange gamle fotos er stadig rundt og ligger i skokasser, rammer eller album. Det er altid en god ide at lave kopier af gamle fotos, hvis der sker noget med originalerne, så minderne aldrig går tabt.

Placer det originale foto på scannerglaspladen.

Scan det originale foto ved hjælp af scanneren.

Få den digitale kopi af det scannede foto fra scanneren. Du kan e-maile det til dig selv fra scanneren (hvis scanneren har den mulighed) eller gemme den digitale fil ved hjælp af et USB-drev, mediekort eller en anden form for digital medielagring.

Send den digitale fil til din lokale fotobehandler for at udskrive. Bring den digitale kopi af billedet ind i butikken og udskriv det på en kiosk eller ved at uploade det digitale foto til fotofinisherens websted og bestille udskrifter online.

Tips

Sikkerhedskopier altid alle dine digitale fotos et andet sted end din computer, f.eks. En online sikkerhedskopieringstjeneste, hvis din computer går ned eller er beskadiget.

Hvis du ikke har adgang til en scanner, skal du ringe til din lokale fotoefterbehandler. De fleste kameraer eller printere har en scanner, som du kan bruge til at scanne dine gamle fotos og oprette digitale versioner af dem.

Advarsler

Vær forsigtig med at håndtere originale fotos, især hvis de er ret gamle. Når du har den digitale version, skal du gemme de originale fotos sikkert for at undgå skader.