Sådan ophavsret eller låses PDF-filer (4 trin)

PDF-filer eller "Portable Document Format" -filer er en type dokument, der er oprettet for at tillade, at dokumenter vises på en bestemt måde, uanset hvilken computer eller enhed de læses fra. De kan ses på mange enheder i en række programmer og kan læses og redigeres, efterhånden som brugeren finder det passende. Det er også muligt at "låse" en PDF-fil for at gøre den i det væsentlige skrivebeskyttet, så brugerne kan læse filen, men ikke tillade, at der foretages ændringer. Krypteringsprocessen er enkel og kræver kun adgang til din PDF-fil i Adobe Acrobat Reader.

Trin 1

Åbn din PDF-fil i Adobe Acrobat Reader. Klik på "Avanceret", derefter "Sikkerhed" og derefter "Krypter med adgangskode." Klik på "Ja" i den dialogboks, der vises.

Trin 2

Vælg "Krypter alt dokumentindhold" og "Kræv adgangskode for at åbne dokument", og indtast derefter den adgangskode, du ønsker, at dokumentet skal være tilgængeligt med, i indtastningsfeltet "dokumentadgangskode". Rediger indstillingerne for at tillade eller begrænse redigering og udskrivning.

Trin 3

Deaktiver kopiering af tekst, billeder og andet indhold, dobbelttjek alle dine indstillinger, og klik derefter på "OK". Bekræft de adgangskoder, du har indtastet i dokumentet, og accepter derefter den prompt, der vises efter det.

Test PDF-filen ved at åbne den på en anden konto eller computer.