Maskiner, der bruges til hævet udskrivning

Hævet tryk fremkalder billeder af høj kvalitet håndværk og det fineste papirvarer. Du kan opnå effekten med forskellige maskiner.

Termografi

Termografi er den proces, der skaber hævet tryk. Med hævet udskrivning kan du faktisk mærke blækket på papiret, og blækket har et skinnende udseende. Historisk set kunne denne effekt kun opnås ved den meget dyre metode til indgraveret udskrivning. Termografi er kendt som "imiteret gravering."

Teknikker

Hævet tryk oprettes i den termografiske proces ved at tilføje et pulver til vådt blæk og opvarme det. Pulveret skaber et pustet udseende, når det opvarmes.

Termografiske maskiner

Til små applikationer er en bordmaskine tilstrækkelig. Pulver påføres manuelt, og overskuddet rystes af. Arket placeres derefter i en varmetunnel for at skabe den hævede udskrivningseffekt. Bordmaskiner er arbejdskrævende.

Produktionsmaskiner

I store operationer er termografiske maskiner fuldautomatiske og fungerer sammen med trykpresser. Ark trækkes fra pressen og under pulverenheden. Et vakuum fjerner det overskydende pulver, og arket bevæger sig via transportøren gennem varmetunnelen og derefter gennem en køleenhed.

Effekter

Forskellige pulvere kan bruges til at opnå forskellige effekter. Nogle inkluderer glitter, perlemorsfarvet, metallisk og laser-sikkert. Sidstnævnte er vigtigt, hvis brevpapir senere skal være præget via laserprinter; laser-sikkert pulver smelter ikke igen under varmen fra printeren.