Sådan repareres en disklæsningsfejl på XBox 360

En Xbox 360-disklæsningsfejl vil blive markeret på skærmen med beskeden "denne disk er uleselig." Du ser muligvis også Xbox 360-logoet på startskærmen, når du prøver at indlæse et spil. Selve disken kan være problemet, eller selve konsollen kan være i fejl. Heldigvis er der flere trin, der kan tages for at forsøge at rette fejlen uden at skulle sende konsollen til Microsoft til en autoriseret reparation.

Undersøg bagsiden af ​​din spilemballage for at bestemme den regionskode (NTSC, NTSC-J, PAL), som spillet understøtter. Du kan kun spille spil, der er produceret i samme geografiske område, som du købte din konsol. Også nogle originale Xbox-spil kan ikke afspilles i en Xbox 360.

Tag fat i de ydre kanter på disken, og inspicér bunden for ridser, snavs eller pletter. Påfør en lille mængde vand på en ren, blød klud, og aftør forsigtigt diskens bund fra midten og ud til kanterne for at fjerne synligt snavs eller støv. Forsøg at afspille disken efter rengøring, og test også en anden disk for at se, om problemet er isoleret til den specifikke disk, du har renset.

Tryk på "X", "X", "Venstre kofanger", "Højre kofanger", "X", "X" i rækkefølge på spilcontrolleren for at rydde cachen. En prompt til systemvedligeholdelse vises for at kontrollere, at rydningen var vellykket. Afspil den problematiske disk igen for at afgøre, om problemet er løst.

Sluk for konsollen, og fjern eventuelle hukommelseskort og USB-hukommelsesenheder. Tryk på frigørelsestappen på 360-harddisken, og fjern forsigtigt drevet fra konsollen. Forsøg at indlæse spillet uden nogen af ​​disse eksterne enheder tilsluttet. Hvis disken indlæses, skal du slukke for systemet og tilslutte perifere enheder til konsollen. Forsøg at ilægge disken, efter at enhederne er tilsluttet igen.

Tips

Hvis problemet fortsat er løst, skal du ringe til Microsoft Xbox support på 1-800-469-9269 eller tjekke Microsoft Xbox online servicecenter på Xbox.com-webstedet.