Sådan summeres en kolonne i et Excel-regneark

Mange komplekse tabeller eller regneark, som du kan oprette, er baseret på det grundlæggende princip om at opsummere en kolonne eller række med tal. I mange tilfælde kan summering være alt hvad du behøver for at oprette totaler eller give mening om dine data. Fordi summering er så almindeligt og nødvendigt for meget af regnearksarbejdet, tilbyder Excel en dedikeret knap på båndet til hurtige summer.

Auto Summing

Åbn Excel til et tomt regneark, eller indlæs et eksisterende regneark med tal, du vil sammenfatte.

Indtast tal i en kolonne, hvis du starter med et tomt regneark. Klik på en tom celle, og indtast et nummer, og tryk derefter på "Enter" -tasten. Excel fører dig til cellen under det nummer, du lige har indtastet. Indtast flere numre på samme måde.

Klik på cellen under det sidst indtastede nummer for at starte din formel.

Vælg fanen "Hjem" på båndet, hvis den ikke er øverst, og klik derefter på knappen "AutoSum" på båndet, angivet med bogstavet sigma. Excel skitserer alle numrene i kolonnen ovenfor. Tryk på "Enter".

Manuel opsummering

Klik på en tom celle under din kolonne med tal.

Indtast følgende formel:

\ = SUM (

Klik på den første celle, du vil sammenfatte, og træk til den sidste celle, du vil sammenfatte. For eksempel, hvis dine data ligger i celler C2 til C9, skal du klikke på celle C2 og trække til C9. Excel viser celleområdet med et kolon. Indtast en afsluttende parentes. For eksempel kan din formel se sådan ud:

\ = SUM (C2: C9)

Tryk på "Enter" for at se resultatet.