Sådan oprettes en adgangskodebeskyttet PDF-e-bog

PDF-formatet er populært for e-bøger, fordi det viser grafik og tekst konsekvent på flere platforme. Adgangskodebeskyttet eller krypteret e-bøger sikrer, at kun dem, der har tilladelse til at se e-bogen, er i stand til at åbne PDF-filen. Ved hjælp af en tekstfil fra et program som Microsoft Word eller en sidelayoutfil fra et program som Adobe InDesign kan du oprette en adgangskodebeskyttet PDF-e-bog på flere måder.

Trin 1

Gå online for at oprette en adgangskodebeskyttet PDF-e-bog ved at registrere dig for BCL Premium Online Service, en gratis tjeneste pr. April 2010. Log ind og klik på muligheden "Opret en PDF." Upload en fil til systemet, og vælg "Sikkerhed". Indtast en adgangskode i tekstfeltet, og tryk på "Konverter" for at oprette PDF-filen. BCL Premium sender den adgangskodebeskyttede PDF via e-mail til din adresse.

Trin 2

Brug Adobe Acrobat, et PDF-oprettelses- og redigeringsprogram til at oprette en adgangskodebeskyttet PDF-e-bog. Du kan oprette en PDF fra mange forskellige dokumenttyper i Acrobat. Gå til menuen "Avanceret", vælg "Sikkerhed" og fremhæv "Adgangskodebeskyttelse." Dette åbner en indstillingsside, hvor du kan indtaste adgangskoden og angive det sikkerhedsniveau, du ønsker på e-bogen.

Brug menuen "Udskriv" i det program, hvor du sammensatte e-bogen, til at gemme dokumentet som en krypteret PDF-e-bog. Indstillingen er inkluderet til Mac OS X-brugere. Windows-brugere skal dog downloade og installere den gratis version af CutePDF (eller et lignende program), som installerer sig selv i computerens printerundersystem. For at bruge denne indstilling skal du åbne menuen "Udskriv" i ethvert program, vælge "PDF" og fremhæve "Gem som PDF." Tryk derefter på knappen "Sikkerhedsindstillinger" for at indtaste en adgangskode til e-bogen.