Sådan oprettes en USB-startdisk

Hvis din computer ikke reagerer eller er inficeret med en alvorlig virus, finder du muligvis, at din eneste mulighed er at geninstallere operativsystemet. Du kan oprette din egen startdiskette til dit operativsystem på et USB-flashdrev, hvis du ikke længere har den originale bootdisk. Opsætning af USB-drevet som en startdisk er en nem procedure, men du skal først sørge for, at drevet er korrekt formateret. Når USB-drevet er klargjort, skal du muligvis også ændre en indstilling på din computer, så den kan starte fra drevet.

Trin 1

Sådan oprettes en USB-startdisk

Sæt USB-drevet i en USB-port på din computer. Klik på "Åbn en mappe for at se filer." Overfør alle filer, der i øjeblikket er på USB-drevet, til din computers skrivebord, da de slettes, når drevet formateres.

Trin 2

Sådan oprettes en USB-startdisk

Åbn menuen Start, og vælg "Denne computer." Højreklik på USB-drevet i listen over tilgængelige drev. Klik på "Format".

Trin 3

Hvis din computer ikke reagerer eller er inficeret med en alvorlig virus, finder du muligvis, at din eneste mulighed er at geninstallere operativsystemet. Du kan oprette din egen startdiskette til dit operativsystem på et USB-flashdrev, hvis du ikke længere har den originale bootdisk. Opsætning af USB-drevet som en startdisk er let ...

Vælg "FAT32" i rullemenuen, og klik på "Start". Klik på "OK", når formatprocessen er afsluttet.

Trin 4

Opret boot-disk, USB-drev, Operativsystem

Naviger til ressourcen-linket, der indeholder download-filer til operativsystemets startdisk. Download de relevante bootdata til din computers specifikke operativsystem.

Trin 5

Sådan oprettes en USB-startdisk

Klik på startfilen, og træk den til USB-drevets mappe. Luk mappen, og genstart computeren. Vent med at se, om din computer automatisk forsøger at starte fra USB-drevet.

Trin 6

Sådan oprettes en USB-startdisk

Genstart computeren igen, hvis den ikke starter fra USB-drevet. Tryk på "F2" -tasten eller hvilken tast, dit system bruger til at få adgang til BIOS-menuen, så snart producentens logo vises på skærmen.

Trin 7

Hvis din computer ikke reagerer eller er inficeret med en alvorlig virus, finder du muligvis, at din eneste mulighed er at geninstallere operativsystemet. Du kan oprette din egen opstartsdisk på dit operativsystem på et USB-flashdrev, hvis du ikke længere har den originale opstartsdisk. Opsætning af USB-drevet som en startdisk er let ...

Rul over til BIOS-menuen mærket "BIOS", "Advanced" eller noget lignende. Rul ned og fremhæv "Boot Device Order". Tryk på Enter.

Trin 8

Opret boot-disk, USB-drev, Operativsystem

Fremhæv "USB" og tryk på Enter. Tryk på tasten for at gemme dine ændringer og genstarte systemet, som normalt er F10.

Sådan oprettes en USB-startdisk

Følg opstartsinstruktionerne, der vises på skærmen, for at indlæse dit operativsystem fra USB-startdrevet.