Sådan oprettes rammer i PDF

Adobe Acrobats bærbare dokumentformat giver dig mulighed for at oprette dokumenter, der let kan distribueres til forskellige medietyper, såsom internettet og udskrivning. Når du har oprettet dit dokument og konverteret det til PDF, kan det være en god idé at tilføje sidste hånd, såsom at placere dekorative rammer omkring tekstfelter og billeder. Du kan foretage begrænsede ændringer af PDF-filer i Acrobat Pro. Hvis du vil tilføje rammer til elementer i din PDF, skal du bruge funktionen Kommentar & markering. Denne funktion giver dig mulighed for at oprette rammer i forskellige farver, stilarter og tykkelse i hele en PDF-fil.

Oprettelse af rammer i Acrobat Pro

Trin 1

Åbn den PDF-fil, hvor du vil tilføje rammer i Acrobat Pro. Klik på "File" på menulinjen, og vælg "Open". Naviger til PDF-filen, vælg den, og klik derefter på knappen "Åbn".

Trin 2

Gå til den første side, hvor du vil tilføje en ramme. Acrobat Pro's sidenavigeringsværktøjslinje er i øverste venstre hjørne af applikationsvinduet under menulinjen. Du kan bruge pilene op og ned til at rulle en side ad gangen eller skrive det sidetal, du vil gå til, i tekstfeltet Sidetal

Trin 3

Sørg for, at værktøjslinjen Kommentar & markering vises. Klik på "Vis" på menulinjen, vælg "Værktøjslinjer", og vælg derefter "Kommentar & markering" i fly-out-menuen. Værktøjslinjen vises i øverste højre hjørne af applikationsvinduet under menulinjen.

Trin 4

Klik på "Rektangelværktøj" (rød firkant) på værktøjslinjen Kommentar & markering for at vælge den.

Trin 5

Tegn et felt omkring det objekt, du vil indramme. (Du kan ændre størrelsen på rammen, når den er tegnet, ved at vælge den og trække et af de otte firkantede omstørrelsesgreb på rammen.)

Trin 6

Klik på den nye ramme for at vælge den. Højreklik på rammen for at åbne dialogboksen Egenskaber for rektangel.

Trin 7

Klik på rullemenuen "Stil" for at vælge en rammestil. Der er flere muligheder, herunder faste, punkterede, stiplede og halvcirkel-linjer.

Trin 8

Klik på pilene op eller ned ud for feltet "Tykkelse" for at øge eller mindske linjens tykkelse. Tykkelsen måles i punkter, en standard måling af trykte medier.

Trin 9

Klik på knappen "Farve" for at ændre rammens farve. Vælg en farve fra farveprøven, eller klik på "Anden farve" for at oprette en ny farve.

Klik på “OK” for at lukke rektangelegenskaber.