Sådan oprettes Photoshop-filtre

Photoshops filtergalleri indeholder snesevis af filtre, som du kan bruge til hurtigt at ændre udseendet på ethvert billede. Ved hjælp af funktionen Custom Filter kan du også oprette dine egne filtre og gemme dem til fremtidige projekter. Som de fleste andre aspekter af Photoshop er eksperimentering nøglen til at skabe nyttige tilpassede filtre. Brug et par minutter på at forstå, hvordan denne funktion fungerer, så kan du frit lege med de forskellige værdier for at oprette en bred vifte af filtre ud over grundlæggende sort eller ren hvid.

Forståelse af brugerdefinerede filterværdier

Trin 1

Åbn ethvert billede i Photoshop. For at få de bedste resultater skal du bruge en JPG med relativt høj opløsning. Det behøver ikke at være større end 1 MB i størrelse, men en 10K-fil giver dig ikke særlig gode resultater.

Trin 2

Klik på menuen "Filter". Vælg "Andet", og klik derefter på "Brugerdefineret." Panelet Brugerdefineret filter vises med et gitter på 20 tekstfelter, der hver repræsenterer en pixel. Når du skriver en værdi i et hvilket som helst tekstfelt, giver den en vægt for den pixel i forhold til de andre. Hvis du skriver "1" i det midterste tekstfelt uden andre værdier, har den midterste pixel en vægt på "1", mens de resterende pixels har en vægt på "0". Det resulterende filter ændrer stort set ikke billedet mærkbart.

Trin 3

Skriv "-1" i det midterste pixelfelt. Slet alle de andre pixelfelter, hvis der allerede er indtastet tal i dem. Skriv "1" i feltet Skaler. Skriv "255" i Offset-feltet. Hvis du markerer afkrydsningsfeltet "Preview", opretter det resulterende filter en fotografisk negativ af det originale billede.

Trin 4

Skift "-1" i det midterste pixelfelt til "-999", og billedet bliver ekstremt mørkt. Dette skyldes, at du multiplicerer pixelens lysstyrke med et meget stort negativt tal. Pixelværdier kan være et vilkårligt tal mellem -999 og 999. Hvis du ændrede det midterste pixelfelt til "999", bliver billedet hvidt.

Trin 5

Skift skalaen til "999." Bemærk, at billedet igen bliver et fotografisk negativt. Dette skyldes, at skalaen er opdelt i ligningen, der bestemmer pixelernes lysstyrke. For de bedste resultater skal skalaen være summen af ​​alle de værdier, der er indtastet i pixelfelterne. Hvis summen af ​​alle pixelvægte er negativ eller positiv, skal du bruge et positivt tal i feltet Skaler. Hvis summen er "0", skal du bruge "1" i feltet Skaler. Skalafeltet kan være et vilkårligt tal mellem 1 og 9999.

Skift offset-feltet fra "255" til "0", og billedet bliver sort. Dette skyldes, at forskydningen føjes til ligningen, der bruges til at bestemme pixelernes udseende. Det kan være et hvilket som helst tal mellem 0 og 255. Offset kan have en hvilken som helst værdi mellem -9999 og 9999.

Eksperimentere med brugerdefinerede filtre

Trin 1

Åbn et højkvalitetsbillede i Photoshop. En billedfil på omkring 750K i størrelse med en opløsning på 600 x 400 pixels, eller et billede tæt på denne størrelse og opløsning fungerer godt. Alt, der er væsentligt højere eller lavere i kvalitet, får muligvis ikke de samme resultater. Start panelet Tilpasset filter. Slet alle numrene i tekstfelterne i brugerdefineret filter.

Trin 2

Opret et slibefilter ved at skrive "5" i det midterste gittertekstfelt. Skriv "-1" i tekstfelterne direkte over og under og til venstre og højre for midtfeltet. Skriv "1" i feltet Skaler og "0" i feltet Offset. Klik på afkrydsningsfeltet "Preview" for at se, hvordan filteret ændrer billedet i forhold til originalen.

Trin 3

Opret et Gaussisk slørfilter ved at skrive "3" i det midterste felt, "2" i de ni felter, der omgiver det, derefter "1" i de udvendige 16 felter. Indstil skalaen som "35" og forskydningen som "0."

Trin 4

Opret et prægefilter ved at rydde alle tekstfelterne og skrive "1" i det midterste felt og "-1" i et af de andre felter. Skriv "1" i skalaen og "128" i Offset-feltet.

Klik på knappen "Gem" for at gemme et brugerdefineret filter. For at bruge dette filter igen på et andet billede skal du klikke på knappen "Indlæs" i panelet Tilpasset filter.