Sådan oprettes en gratis Teamspeak-server

TeamSpeak er et VOIP-program (voice-over-Internet-protokol), der giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse til en enkelt computer og tale med hinanden via internettet ligesom et konferenceopkald. Den computer, som TeamSpeak-brugere opretter forbindelse til, kaldes en server. TeamSpeak-servere kan enten lejes til en månedlig pris eller hostes på din lokale maskine gratis til ikke-kommercielle formål.

Serverinstallation

Download TeamSpeak-serverapplikationen fra den officielle TeamSpeak-downloadside. Vælg det relevante link til din computers operativsystem, såsom Windows, Mac eller Linux.

Læs TeamSpeak vilkår og betingelser. Hvis du accepterer betingelserne, skal du klikke på "Jeg accepterer" nederst på siden for at fortsætte. Når du er enig, beder en downloadprompt dig om at "Åbn", "Gem" eller "Annuller". Vælg "Gem", og vælg en filsti til TeamSpeak-serveren, og klik derefter på "Gem" for at starte download.

Uddrag den zipede TeamSpeak-fil, og åbn derefter den vedlagte TeamSpeak-servermappe. Dobbeltklik på serverapplikationsikonet "Teamspeak". Ikonets komplette navn afhænger af, hvilken version du downloadede. Når serveren starter for første gang, viser den et administratorbrugernavn og en adgangskode til dig. Skriv dette ned, da det kun vises en gang.

Åbn din TeamSpeak Client, mens serverapplikationen stadig kører. Klik på "Forbindelser", og vælg derefter "Opret forbindelse". Indtast din lokale IP-adresse i tekstfeltet "Adresse". Behold standardporten "9987." Opret et kaldenavn, og lad tekstfeltet med adgangskode være tomt.

Klik på "Opret forbindelse", og klienten opretter forbindelse til TeamSpeak-serveren.

Administratorrettigheder

Åbn Teamspeak-serverfilen, og åbn mappen "Logs".

Find den første serverlogfil, der skal se ud som "ts3server_thedate_random numbers", og åbn den.

Højreklik, og kopier tokenummeret i den anden tekstblok, der starter mod venstre. Tokennummeret skal se sådan ud: "token = 63SMd5svPAmJAJ37DeSpeGw + VMLJvmvmOGlrM + lk." Sørg for kun at kopiere de tal og bogstaver, der følger ordet "token =."

Gå tilbage til din TeamSpeak-klient, og klik på "Tilladelser". Vælg "Brug token." Højreklik i det tekstfelt, der vises, og vælg indsæt.

Klik på "OK" for at bekræfte, og du får administratorrettigheder til din server.

Tips

For at andre klienter kan oprette forbindelse til din server, skal du sørge for, at porte "UDP 9987," "TCP 30033" og "TCP 10011" er åbne. Hvis du står bag en router, skal du bruge portvideresendelse til at åbne portene.

Advarsler

Firewalls og antivirussoftware er vigtige, men kan forstyrre indgående forbindelser til din server, så sørg for at justere dem for at udelukke portene "UDP 9987," "TCP 30033" og "TCP 10011."

Oplysningerne i denne artikel gælder for TeamSpeak 3. Det kan variere lidt eller markant med andre versioner eller produkter.