Liste over Xbox-emulatorer

Spillere, der er interesserede i at spille originale Xbox-spil uden at skulle købe spilkonsollen, kan bruge emulatorer til at spille spil på mere moderne enheder. Emulatorprogrammer tillader enheder såsom computere og andre spilkonsoller at køre spilsoftware fra tidligere generationer af spilhardware. Da den originale Xbox indeholdt meget kompliceret hardware, er mange emulatorer stadig under udvikling.

Cxbx

Stadig under udvikling fra august 2010 er Cxbx et emulatorprogram oprettet af en computerprogrammerer med navnet "Caustik." Cxbx er designet til at udføre højtydende emulering ved at konvertere Xbox-spilfilen til en Windows-eksekverbar fil. Cxbx bruger C ++ programmeringssprog og blev konverteret til Delphi programmeringssprog med Dxbx emulatoren.

Xeon

I øjeblikket version 1.0 er Xeon en Windows XP Xbox-emulator. Fra og med august 2010 er Xeon kun kompatibel med et Xbox-spil, NTSC-versionen af ​​"Halo: Combat Evolved." Stadig under udvikling forventes flere spil at blive tilføjet til Xeons emuleringsbibliotek i fremtiden.

Xbox 360 bagudkompatibilitet

Microsofts efterfølger til den originale Xbox-videospilkonsol, Xbox 360 har muligheden for at spille bestemte spil ved hjælp af et emulatorprogram installeret på konsollen. Periodiske systemsoftwareopdateringer, sidst udgivet i november 2007, har føjet spil til listen over titler, der kan spilles på Xbox 360, med over 400 titler tilgængelige fra 2010. Xbox 360-ejere, der er interesserede i at spille originale Xbox-spil ved hjælp af Xbox 360's emulatorprogram skal har internetadgang for at downloade systemopdateringer.