Installer og opgrader til OS X Mountain Lion på flere Mac'er med et enkelt køb

Multi-Mac husholdninger kan købe OS X Mountain Lion én gang til 19, 99 dollar og bruge det enkelt køb til at installere og opgradere alle deres andre personlige autoriserede Mac'er.

Dette tillades af Apples generøse Mac App Store licensaftale, der startede med Lion, og selv om de fleste ikke generer at læse det fine print, er det her i sektionen af ​​licensaftalen for OS X Mountain Lion 10.8, der vedrører sagen:

"(I) at downloade, installere, bruge og køre til personlig, ikke-kommerciel brug, en (1) kopi af Apple Software direkte på hver Apple-mærket computer, der kører OS X Lion eller OS X Snow Leopard (" Mac computer ") At du ejer eller kontrollerer."

Dybest set betyder det, så længe Mac'erne deler det samme Apple ID, vil du nemt kunne downloade Mountain Lion på en anden Mac, uanset om det kører Lion eller Snow Leopard. Du kan også bare kopiere installationsprogrammet eller manuelt lave et bootable installationsprogram til Mountain Lion og bruge det til at opgradere de andre Mac'er i husstanden. Her er flere tilgange til at få de andre Mac'er opgraderet:

Metode 1) Downloadning af Mountain Lion på andre Macs

Den nemmeste måde at opgradere andre Mac'er på er at downloade installationsprogrammet på andre Mac'er. Fra den anden computer (e), du ønsker at opgradere til Mountain Lion:

 • Start Mac App Store og sørg for, at du er logget ind med det samme Apple ID, som du oprindeligt købte Mountain Lion med
 • Klik på ikonet "Køb" og find "OS X Mountain Lion", og klik derefter på "Install" knappen
 • Kør installationsprogrammet som normalt for at opgradere Mac'en

Ønsker du ikke at downloade OS X 10.8 fra App Store igen? Du kan også bare kopiere installationsprogrammet til andre Mac'er. Her er to enkle måder at gøre dette på via et netværk, den nemme måde med AirPort og den traditionelle måde med Fildeling. Den bedste tid til at gøre dette er, før du opgraderer den primære Mac, så du har nem adgang til Mountain Lion installationsprogrammet uden at skulle geninstallere det fra App Store.

Metode 2) Overfør Mountain Lion Installer Over AirDrop

Hvis de Mac'er, du opgraderer, kører Lion, bruger AirDrop til at overføre installationsprogrammet, den langt den nemmeste løsning, og det forhindrer dig i at hente 10.8 Installer-appen fra App Store igen:

 1. Fra Mac'en kopierer du installationsprogrammet fra: Åbn et nyt Finder-vindue og naviger til / Programmer / og find filen "Installer OS X Mountain Lion.app", og åbn derefter et andet Finder-vindue og vælg "AirDrop" fra sidepanelet
 2. Fra Mac (er) overfører du Mountain Lion installer til: Åbn et nyt Finder vindue og vælg "AirDrop" fra sidepanelet
 3. Træk og slip "Installer OS X Mountain Lion.app" til destinationen Mac (er) i AirDrop, og accepter filoverførslen på de valgte Macs
 4. Når du er færdig med at kopiere, skal du opgradere til OS X 10.8 som normalt

For Mac'er uden AirDrop-support skal du bruge den traditionelle fildeling, der beskrives næste.

Metode 3) Kopiering af OS X Mountain Lion Installer til andre Mac'er via LAN

For at gøre dette skal du have downloadet Mountain Lion installer og ikke installeret det endnu, ellers skal du downloade Mountain Lion. Denne løsning er bedst for multi-Mac-netværk og for dem der ønsker at opgradere til Snow Leopard

 1. På alle Mac'er, som du ønsker at kopiere installatøren til, aktiverer Fildeling ved at gå til  Apple-menuen> Systemindstillinger> Deling> tjek "Fildeling"
 2. Fra Mac Finder med Mountain Lion installer, gå til / Applications / for at finde installationsprogrammet "Installer OS X Mountain Lion.app"
 3. Åbn et nyt Finder-vindue og tryk på Command + K for at hente "Connect to Server", vælg "Browse" og opret forbindelse til den delte Mac
 4. Naviger til de delte Mac'er / Programmer / mappe og kopier "Installer OS X Mountain Lion.app" til den
 5. Gentag som nødvendigt for andre personlige Mac'er

Alternative Multi-Mac Upgrade Metoder

Disse er generelt for mere avancerede brugere, da de fleste kræver oprettelse af boot diske:

 • Kopier installationsprogrammet til en dvd- eller USB-nøgle - denne metode på egen hånd vil ikke kunne startes
 • Rengør installer OS X Mountain Lion med en boot disk
 • Manuelt lave et bootable installationsprogram til Mountain Lion installer ud af et ekstra USB-drev eller en dvd
 • Brug et værktøj som Lion Disk Maker til at oprette en boot DVD / USB

Savnede vi noget? Lad os vide i kommentarerne. God opgradering!