Sådan oprettes mållinjer i Excel-diagrammer

Et mål eller mållinje er en imaginær vandret linje på et diagram, der repræsenterer et bestemt ydeevne. For eksempel kan mållinjen i et diagram for akademisk præstation indstilles til den typisk bestående karakter på 70 procent. Mållinjerne giver en seer en hurtig visuel måde at se, hvor mange emner på diagrammet der er underpresterende, og hvor mange der overpresterer. Mens Excel ikke har en menufunktion til at tilføje en vandret linje, kan du oprette en vandret linje på dit diagram ved at tilføje en dummy-serie.

Find diagramdataene på dit Excel-regneark. Hvis du ikke er sikker på, hvilke data der blev brugt til diagrammet, skal du klikke en gang på diagrammet: diagramdataene er omgivet af en blå linje på regnearket.

Klik på den første tomme celle til højre for dine diagramdata. Hvis du ikke har en tom kolonne direkte til højre for dine diagramdata, skal du oprette en: højreklik, derefter klikke på "Indsæt" og derefter klikke på "Hele kolonnen."

Indtast dit mål. Hvis din graf f.eks. Består af salgstal, og dit målsætningsmål er 20 enheder, skal du skrive "20."

Klik på fyldhåndtaget for cellen. Cellen ligner en lille sort firkant nederst til højre i cellen. Træk den ned i kolonnen til den sidste række i dine diagramdata. Denne handling kopierer celleindgangen (i dette eksempel 20) til alle celler i kolonnen. Dette er dummy-serien til dit diagram.

Fremhæv hele diagramdataområdet inklusive dummy-serien. For at fremhæve dataene skal du venstreklikke øverst til venstre i cellerne og derefter trække markøren nederst til højre.

Klik på fanen "Indsæt". Vælg den diagramtype, du vil have vist. For eksempel skal du klikke på "Kolonne" og derefter klikke på "2D." Excel indsætter diagrammet i regnearket.

Klik på dummy-serien på diagrammet, og klik derefter på "Skift diagramtype." Skift diagramtypen til "Linje".

Tips

Hvis det er ubelejligt at tilføje en hel kolonne til højre for dine data, skal du kopiere dine diagramdata helt nederst på dit regneark, før du tilføjer dummy-data.