Sådan tilsluttes lysdioder til brug på en 12V kilde

Du kan koble det maksimale antal lysdioder til en 12 volt kilde ved at forbinde seriens LED-strenge til kilden parallelt. Det er bedst at bruge lysdioder med samme fremadspænding og fremadgående egenskaber. Spændings- og strømberegninger vil være lettere, og kredsløbsadfærd vil være konsistent. Når du tilslutter lysdioder i serie, akkumuleres deres fremadrettede spændinger. Den samlede strøm gennem seriestrengen svarer til fremadstrømmen for en enkelt LED. Den samlede fremadgående strøm, som kilden skal håndtere, er summen af ​​fremadstrømmene for alle seriestrengene, der er forbundet parallelt.

Beregn det samlede antal lysdioder, der kan kobles til kilden

Trin 1

Beregn antallet af lysdioder i en seriestreng. Opdel kildespændingen med fremadspændingen på en enkelt LED. For en LED med en fremadspænding på 3,3 volt er beregningen 12 volt / 3,3 volt = 3,6. Seriens strenges samlede fremadspænding skal være mindre end kildespændingen, så brug 3 lysdioder. Den samlede fremadspænding for en seriestreng vil være 9,9 volt, lidt mere end 80 procent af forsyningsspændingen. Den samlede strøm vil være 25milliamps.

Trin 2

Beregn seriebegrænsende modstandsværdi og den effekt, som modstanden vil sprede. For at beregne modstandsværdien skal du trække det samlede spændingsfald på tværs af LED-strengen fra forsyningsspændingen og dividere resultatet med fremadstrømmen. Antag, at fremadstrømmen er 25 milliampere. Seriemodstandsværdien er (12 volt minus 9,9 volt) /. 025 er lig med 84 ohm. Den af ​​modstanden spredte effekt er (12 volt minus 9,9 volt) gange .025 svarer til 52 milliwatt. Du kan bruge en 82 ohm (den nærmeste standardværdi) 1/4 watt (250 milliwatt) modstand.

Trin 3

Beregn antallet af seriestrenge, som du kan forbinde parallelt. Dette begrænses af den maksimale strøm, som kilden kan levere. Antag, at kilden kan levere op til 500 milliampere. Ved anvendelse af 80 procent-reglen bør den samlede nuværende efterspørgsel ikke være mere end 400 milliampere. Antallet af seriestrenge, der kan forbindes parallelt, er 400 milliampere / 25 milliampere svarer til 16 seriestrenge.

Beregn det samlede antal lysdioder ved at gange antallet af parallelle strenge med antallet af lysdioder i hver streng: 16 strenge x 3 lysdioder pr. Streng svarer til 48 lysdioder.

Ledning og tilslutning af seriestrenge til kilden.

Trin 1

Tilslut den positive terminal på strømforsyningen til en ledning i seriebegrænsningsmodstanden.

Trin 2

Tilslut den anden ledning af begrænsningsmodstanden til den positive ledning (normalt den længste af de to ledninger) på den første LED.

Trin 3

Forbind den negative ledning af den første LED til den positive ledning af den næste LED i strengen. Gentag dette trin for de resterende lysdioder i strengen

Trin 4

Tilslut den negative ledning af den sidste LED i strengen til den negative terminal på strømforsyningen.

Gentag trin 1-4 for de resterende seriestrenge.