Sådan slettes gamle iCloud-sikkerhedskopier på iPhone og iPad

Sikkerhedskopiering af en enhed til iCloud anbefales kraftigt, men nogle gange får brugere en ny iPhone eller iPad, og de har gamle sikkerhedskopier, der ligger i deres iCloud-konto, hvilket måske ikke gør meget, og bare ender med at tage plads. Hvis du antager, at du ikke har brug for de gamle sikkerhedskopier længere, kan du nemt slette dem fra iCloud og frigøre noget iCloud-rum på denne måde.


Slet ikke en iCloud-backup, som du skal bruge, medmindre du planlægger at lave en ny med det samme for en given enhed. Når du har slettet en iOS-enhedskopi fra iCloud, er den gået for godt, og der er ingen fejl i fjernelsen.

Sådan får du adgang til og fjern gamle iCloud-sikkerhedskopier fra iOS

ICloud-styringspanelet er tilgængeligt fra alle iOS-enheder:

  1. Åbn appen "Indstillinger" på enhver iPhone eller iPad, der er tilsluttet den samme Apple ID-konto, der indeholder de sikkerhedskopier, du vil fjerne fra iCloud
  2. Gå til "Brug" og derefter under "iCloud" vælg "Administrer lager"
  3. Under listen "Sikkerhedskopier" kan du se alle enheder, der har aktuelle sikkerhedskopier gemt i iCloud, herunder størrelsen på hver backup, tryk på den sikkerhedskopi, du vil fjerne fra iCloud
  4. Bekræft, at dette er en iCloud-backup, som du ønsker at slette permanent, og tryk derefter på "Slet backup"
  5. Gentag for andre gamle iCloud-sikkerhedskopier og gamle enheder efter behov, og afslut derefter fra Indstillinger, når de er færdige

Hvis du sletter en eksisterende backup af en eller anden grund, måske for at frigøre iCloud-rummet, skal du sørge for, at du straks starter en ny manuel backup til iCloud af den pågældende iPhone, iPad eller iPod touch, ellers vil du ikke få en sikkerhedskopi tilgængelig for enheden. Hvis du af en eller anden grund ikke vil bruge iCloud, kan du altid sikkerhedskopiere en iOS-enhed til iTunes og også administrere iOS-enheder, der er sikkerhedskopieret til iTunes på en lignende måde.

Fjernelse af gamle iCloud-sikkerhedskopier kan være en nem måde at frigøre plads fra iCloud til og fjerne iCloud-rod, især for enheder, der ikke længere er i brug, ikke længere brug for eller ej længere. Mac-brugere kan også administrere og slette de samme iOS iCloud-sikkerhedskopier direkte fra OS X med panelet iCloud System Preferences.

Selvfølgelig er en anden mulighed at opretholde de gamle sikkerhedskopier og simpelthen opgradere iCloud-opbevaringsplanen til en større kapacitet. 200GB-planen er generelt vores anbefaling til brugere, der har flere enheder, da det giver mulighed for masser af lagerkapacitet til flere komplette iCloud-sikkerhedskopier, kopierede filer og alt andet, du ønsker at gemme i iCloud.