Hvad er en programerklæring?

En erklæring om et computerprogram er en instruktion til, at computerprogrammet skal udføre en handling. Der er mange forskellige typer udsagn, der kan gives i et computerprogram for at styre de handlinger, programmet udfører, eller for at kontrollere rækkefølgen, som handlingerne udføres i.

Fungere

En programerklæring beder computeren om at gøre noget. Dette kan være så simpelt som at tilføje to numre sammen eller så komplicerede som at oprette forbindelse til en server over internettet.

Typer

Der er mange typer programerklæringer, som du kan finde i et typisk computerprogram. Opgaveregistreringer bruges til at tildele en værdi til en programvariabel. Flowkontrolerklæringer hjælper med at styre rækkefølgen, i hvilken udsagn udføres. Iterationserklæringer instruerer programmet om at gentage en række udsagn et bestemt antal gange. Dette er blot nogle få af de typer udsagn, der er tilgængelige for en programmør.

Overvejelser

Der er mange forskellige programmeringssprog, og hvert enkelt har sit eget acceptable format til programmering af udsagn. En programerklæring, der fungerer fint i Java, fungerer ikke nødvendigvis på samme måde i Visual Basic.