Se, hvilke filer og porte et program bruger med Activity Monitor

OS X-taskmanagementværktøjsaktivitetsovervågningen indeholder en fremragende og lidt kendt funktion, som lader dig se præcist, hvilke filer, porte og IP'er der interageres med ved en enkelt proces eller applikation. Sådan bruger du det:

  1. Start Aktivitetsovervågning, fundet i / Programmer / Hjælpeprogrammer /
  2. Dobbeltklik på den proces eller det programnavn, du vil se åbne filer og porte til
  3. Klik på fanen "Åbn filer og porte"

Listen kan rulles og viser fulde stier til alle filer, der interageres med applikationen / processen. Meget af dataene er uvant for mange brugere, med obskure systemfiler, cacher og plister bliver tilgængelige, men du finder også stier, der er nemme at identificere, som kan være nyttige til løsning af systemkonflikter og fejlfinding af visse problemer. Lignende filsystemadgangsdata kan leveres med kommandolinjeværktøjet opensnoop, men for de fleste Mac-brugere vil GUI Activity Monitor være mere venlige over for deres behov.

Porte identificeres som tal, og du vil også kunne se IP'erne af aktive internet- eller netværksforbindelser, der er åbnet af applikationen. Dataene præsenteres lidt ru, hvis du vil have en nemmere at gennemse version af åbne netværksforbindelser, skal du kigge på det gratis GUI-værktøj PrivateEye. IP- og portdata kan også afdækkes gennem kommandolinjeværktøjet lsof, hvis du er mere teknisk tilbøjelig.