Washington State GPS-monteringsbestemmelser

Den reviderede kode for Washington eller RCW tillader kun, at globalt positioneringssystem eller GPS-enheder anvendes i motorkøretøjer, hvis de er fastgjort til køretøjet og betjenes med stemmekommando. Denne lov forbyder ikke indtastning af en adresse, mens den er stoppet, eller med stemmekommando, mens køretøjet er i bevægelse.

Forruder

Afsnit 46.37.410 i RCW forbyder nogen at køre med en GPS-enhed, der er fastgjort enten permanent eller midlertidigt på forruden eller sidevinduerne på et køretøj, der køres eller betjenes på offentlige veje i staten Washington.

Enheden skal være permanent tilsluttet

Afsnit 46.61.668 i RCW forbyder afsendelse, læsning og skrivning af tekstbeskeder på en trådløs kommunikationsenhed under kørsel med et motorkøretøj. Dette afsnit inkluderer brug af en GPS-enhed, medmindre det er en "stemmestyret [GPS], der er fastgjort til køretøjet, og som giver brugeren mulighed for at sende eller modtage beskeder uden at aflede visuel opmærksomhed fra vejen eller engagere brugen af ​​begge hænder." I henhold til dette afsnit skal GPS-enheden være permanent fastgjort til køretøjet og give navigationsvejledning gennem auditive kommandoer. Det kan installeres direkte i instrumentbrættet eller på anden måde fastgøres i instrumentbrættet eller midterkonsollen.

Straffe

Overtrædelse af en af ​​disse sektioner er en trafikovertrædelse, der resulterer i en bøde. Brug af en håndholdt GPS-enhed, der ikke er permanent fastgjort til instrumentbrættet eller midterkonsollen under kørsel, er en primær lovovertrædelse, der medfører en bøde på $ 124 (fra 2010).