Hvad er et ekspreskort til en bærbar computer?

For at reducere vægten og størrelsen på bærbare computere leder producenterne altid efter måder at gøre bærbare computere mindre og lettere. Et ExpressCard-slot gør det muligt at indsætte forskellige ExpressCards, der hver har en anden funktion, i slotten, når det er nødvendigt, og erstatte det med et andet kort, når en anden type port eller funktion er nødvendig. Flere porte kan i det væsentlige kombineres til et enkelt ExpressCard-slot.

ExpressCard-teknologi

ExpressCards blev udviklet som en forbedring af ældre PC Card-teknologi. ExpressCards er lettere, mindre komplekse i deres design og billigere at producere. De er også omkring halvdelen af ​​størrelsen på pc-kort. ExpressCard-standarden blev udviklet af PCMCIA Association, herunder virksomheder som Dell, HP, IBM, Intel og Microsoft. ExpressCards understøtter USB 2.0-, PCI Express- og SuperSpeed ​​USB-applikationer. Deres serielle datainterface understøtter en dataoverførselshastighed på 2,5 Gigabit pr. Sekund. Det 26-bens stik i et ExpressCard er designet til at vare i mindst 10.000 kortindsættelser og fjernelsescyklusser.

ExpressCard-formfaktorer

De to standard ExpressCard-formater er kortene 34 mm og 54 mm. Målingen, som hver type er opkaldt efter, er kortets bredde. ExpressCard-slotten på en bærbar computer kan enten være et ExpressCard / 34 eller et ExpressCard / 54, hvor hvert nummer repræsenterer bredden på slotten. Dybden er altid 75 mm, og begge formfaktorer bruger den samme forbindelsesgrænseflade.

Fordele

For bærbare computere er størrelse og bærbarhed et problem. Bærbare pc-producenter forsøger at tilpasse flere og flere komponenter i mindre bærbare computere, og et ExpressCard-slot kan hjælpe i denne proces. Da ExpressCards findes i en lang række funktionelle adaptere, kan en computerproducent medtage et ExpressCard-slot på en bærbar computer i stedet for ekstra porte eller interne kort. ExpressCards er designet til at kunne tilsluttes varmt, hvilket betyder at du skal kunne fjerne og indsætte forskellige kort uden at skulle genstarte computeren.

Overvejelser

Mens et ExpressCard / 34-slot muligvis sparer lidt plads, kan et ExpressCard / 54-slot på en bærbar computer tilbyde en bredere vifte af anvendelser. Dette skyldes, at producenterne af ExpressCard-slots designede 54mm slot til at acceptere både 34mm og 54mm kort, mens 34mm kun kan acceptere kort i mindre størrelse.

Misforståelser

Et ExpressCard er ikke et SD-kort eller microSD-kort. Det er også vigtigt at bemærke, at et PCMCIA-kort er længere end et ExpressCard. Ældre pc-kort fungerer ikke med et ExpressCard-slot, og ExpressCards fungerer ikke med PCMCIA- eller CardBus-slots. Forbindelsesenden på PC CardBus- og PCMCIA-kort er bredere end ExpressCards, hvilket gør dem uforenelige med ExpressCard 34 eller 54 slots.