Hvad er en koaksial output?

Koaksial udgang forbinder et koaksialkabel til en enhed eller terminal med en koaksial indgang. De bruges i en række kommunikations- og elektroniske netværk, fra transmission af radiofrekvenser til tilslutning af DVD-afspillere til et lydsystem.

Design

Et koaksialkabel er designet som en leder af kobberkerne omgivet af en fleksibel og rørformet isolering samt et ledende skærm. Strømmen bevæger sig i rummet mellem det indre rør og de ydre ledninger.

Fungere

Koaksial output producerer data, der fortolkes af input. Som frekvensoverførselsnetværk producerer output signaler til internetbrug, kabel-tv og radioudsendelser. I forbrugerelektronikområdet sender koaksial output (ofte kaldet digital koaksial output) lyddata fortolket af et matchende input, der oversætter disse data til lyd.

Fordel

Fordi signalet kun transmitterer i rummet mellem de indre og ydre ledere, kan koaksialkabler køre sammen med andre metalgenstande uden frygt for strømtab. Det ydre skjold beskytter signaloverførslen mod elektromagnetisk interferens.