Scan QR-koder på iPhone med Scan App

QR-koder er de underlige udseende pixelerede kasser, du ser hos nogle detailhandlere, begivenheder og endda nogle annoncer. Ideen bag dem er, at du scanner QR-koden, som du derefter vil få oplysninger om, hvad det end er, du scanner, uanset om det hopper på en hjemmeside, at se en besked, få en kupon eller lignende handling.

Nogle Android-telefoner leveres med en QR-kodelæser installeret fra deres udbyder som en del af en række forudinstallerede applikationer, men ældre iOS-software tilbyder ikke sådan en funktion på iPhone eller iPad, hvilket betyder at scanne en QR-kode på en iPhone, så skal først besøge App Store.

Opdatering: Apple har introduceret QR-kode, der læser i kameraapp på iPhone og iPad, her er hvordan du kan bruge QR-kodelæseren i iOS, der er inkluderet i moderne iOS-udgivelser, som ikke kræver nogen downloads eller tredjepartsapps. Ikke desto mindre fortsætter appen nedenfor med at læse QR-koder på ældre iOS-versioner, hvis du har brug for evnen på ældre enheder.

Vi har testet en håndfuld, og den bedste app til scanning QR-koder på iPhone (eller iPad eller iPod touch, for den sags skyld) hedder Scan.

Passende navngivet, Scan er en lille download, og det er lyn hurtigt at bruge. Bare start appen og peg den på QR-koden, selvom belysningen er dårlig, eller du bevæger dig hurtigt ud over koden, er Scan så hurtig og følsom, at du næppe skal feje kameraet over en QR-kode for at kunne registrere det med en biplyd og straks starte den til destinationen.

  • Få scanning fra App Store (var gratis, nu $ 1, 99)

I dette eksempel er Scan åbent og flyttet forbi en stationær QR-kode ret hurtigt. Ikke desto mindre bliver koden stadig hentet af appen og omdirigeret til OSXDaily.com.

Enkel, let, svært at slå det.

Hvorvidt QR-koder bliver en meget populær ting, er diskutabelt, men du vil helt sikkert se dem i det daglige liv, og med nogle af de rabatter og kuponer, der er tilgængelige for dem, kan det være umagen værd at have scanner-appen på din telefon.