Maxtor ekstern harddisk fejlfinding

For alle med en betydelig mængde data på en computer er eksterne harddiske afgørende for sikkerhedskopiering og datalagring. Maxtor, der nu ejes af Seagate, har konsekvent lavet pålidelige og overkommelige eksterne drev til både forbrugere og virksomheder. Selv det bedste drev kan dog mislykkes, og at lære nogle grundlæggende fejlfindingsteknikker kan hjælpe med at få dit drev til at køre igen på ingen tid.

Kontroller strømmen

Sørg for, at Maxtor-drevet har strøm. Sørg for, at drevet er sat korrekt i en stikkontakt, og at AC-adapteren er sat i drevet. De fleste Maxtor-drev har et lys foran på kabinettet, hvilket indikerer, at drevet har strøm. Sørg for, at den er solidt oplyst. Hvis lyset blinker, indikerer det et problem med strømforsyningen.

Kontroller kablerne

Sørg for, at USB 2.0-kablet er tilsluttet korrekt til både computeren og drevet. Hvis det er tilfældet, skal du prøve at udskifte kablet for at se, om det hjælper. Moderne Maxtor eksterne drev er også USB 2.0-kompatible. Kontroller, at du har tilsluttet drevet til en USB 2.0-indgang, ellers vil du opleve meget langsommere læsetider for drevet. Eksperimenter med forskellige USB-stik, og sørg under fejlfinding for, at der ikke er tilsluttet andre USB-enheder til computeren.

Sørg for, at computeren kan se drevet

Hvis din pc eller Mac har problemer med at se drevet, skal du tage drevet ud af computeren og tage netledningen ud. Lad det være i 60 sekunder. Genstart derefter din computer. Når computeren er fuldt startet, skal du sætte netledningen tilbage i drevet. Når drevet er tændt, skal du sætte det tilbage i computeren. Drevet skal genkendes inden for 30 sekunder.

Kontroller for hardwarefejl

Hvis drevet har strøm og er tilsluttet, men stadig ikke fungerer korrekt, skal du kontrollere, om der er hardwarefejl. Lyt til drevet og sørg for, at du ikke hører noget klik eller raslende. Det kan indikere et svigtende drev. Tilslut drevet og åbn "Diskhåndtering" i Windows eller "Diskværktøj" på en Mac. Sørg for, at drevet ses som sundt i disse programmer. Hvis en partition eller sektion på disken er beskadiget, informerer Diskhåndtering eller Diskværktøj dig om det og forsøger at løse problemet.

Omformater drevet

Som en sidste udvej kan du prøve at omformatere drevet. Gå ind i "Diskhåndtering" eller "Diskværktøj", vælg drevet, og vælg format. Dette sletter alle data på drevet, men det kan muligvis sætte drevet i gang igen.

Kontakt Maxtor

Hvis alt andet mislykkes, skal du kontakte Maxtor og Seagate kundesupport på (800) 732-4283 eller på www.maxtor.com. Sørg for, at du har modelnummeret på dit drev praktisk, når du ringer.