Sådan krympes højttalerledningen

Krympning er en loddefri metode til at afslutte dine stik og ledninger. De fleste mennesker frygter, at krympeprocessen vil være for kompliceret til at de kan gøre. Det involverer plastisk og elastisk deformation samt at vide en ting eller to om, hvordan metaller fungerer. Imidlertid er krympning af højttalerkabler ikke så svært, som det lyder. Du skal bare tage højde for isoleringsmaterialestøtten såvel som ledningsinteraktionen under krympeprocessen. At vide, hvordan man korrekt krymper din højttalerkabel, hjælper med at forbedre din højttalers holdbarhed, især i barske miljøer.

Trin 1

Brug dine farvede klæbende faner til at mærke hver højttalerkabel for lettere notation.

Trin 2

Kontroller ledningsstørrelsen, der findes på siden af ​​kablet, og match den med dit krympestik. Indsæt ledningen i din trådkrympeværktøjsmåler, hvis der ikke er nogen størrelse anført, og brug den hulstørrelse, der passer til din ledning som din målestørrelse.

Trin 3

Fjern ca. 1/4 tomme af din trådisolering ved hjælp af din trådafisolering. Dette udsætter metaltråden inde i højttalerkablet. Gentag det samme trin for hver af de ledninger, som du vil krympe sammen.

Trin 4

Hold fast i begge ender af den nøgne ledning, og indsæt dem i krympestikket. Sørg for, at der er en ledning til hver ende.

Trin 5

Kontroller størrelsen på trådkrympestikket, og match det med dets respektive slot i din trådkrympemaskine.

Trin 6

Få krympestikket, der indeholder ledningerne, og placer det i midten af ​​din korrekte trådkrympespalte. Du vil se dette område markeret på din wire crimper ved siden af ​​hver slot.

Klem håndtaget på din wire crimper for at få sine tip til at komme tæt på. Krympestikket lukkes derefter tæt på begge ledningerne og afslutter krympeprocessen.