Sådan slettes alle data på din computer

Computere gemmer dine personlige data på interne harddiske. Når du sletter en fil fra din harddisk, fjerner computeren markøren, der identificerer filen, men den overskriver ikke straks dens data. Mennesker med filgendannelsesværktøjer kan scanne harddisken for slettede filer og få adgang til dem. Hvis du bortskaffer din computer eller harddisk, skal du slette alle data på computeren sikre, at ingen kan gendanne dine følsomme oplysninger. Du kan downloade et gratis program, der overskriver alle data på din computers harddisk, hvilket gør det uopretteligt.

Åbn Dariks Boot- og Nuke-downloadwebsted på Dban.org/Download i din webbrowser. Klik på linket “DBAN for CD-R og DVD-R Media” for at downloade DBAN ISO-filen. Dobbeltklik på den downloadede ISO-fil, indsæt en skrivbar CD eller DVD, og ​​klik på "Brænd". Genstart din computer, skriv "autonuke" ved DBAN-prompten, der vises, og tryk på "Enter".

Naviger til Ultimate Boot CD-downloadwebsiden på UltimateBootCD.com/Download.html i din webbrowser, og klik på et af "Download" -ikonerne på websiden for at downloade Ultimate Boot CD ISO-filen til din computer. Dobbeltklik på den downloadede ISO-fil, indsæt en skrivbar disk, og klik på "Brænd". Genstart din computer, vælg "HDD" i den menu, der vises med piletasterne, tryk på "Enter", vælg "Disk Wiping", tryk på "Enter", vælg "HDDE-sætning" og tryk på "Enter". Skriv "Y" og tryk på "Enter" ved bekræftelsesanvisningerne.

Gå til siden CBL Data Shredder downloadformular på CBLTech.ca/DownloadForm.php i din webbrowser, og udfyld formularen for at modtage et downloadlink. Klik på linket "CD-ROM ISO" i den e-mail, du modtager for at downloade ISO-filen i en zip-fil. Dobbeltklik på "CBL_Data_Shredder-DOS-CDR-IMAGE-en.zip" -filen på din computer, dobbeltklik derefter på ISO-billedfilen, indsæt en skrivbar disk og klik på "Brænd". Genstart din computer, vælg en harddisk med piletasterne, tryk på "Enter", vælg en af ​​sletteindstillingerne, tryk på "Enter" og tryk på "Enter" for at bekræfte.

Advarsler

Disse programmer sletter alle filer på din computer, inklusive dit operativsystem og installerede program. Når du har kørt en af ​​dem, kan du ikke starte til Windows uden at geninstallere den.