Sådan designer du en Yagi

En Yagi-antenne er et gammelt og gennemprøvet antennedesign til radiofrekvenser. Oprindeligt udviklet i 1926 af Shintaro Uda og Hidetsugu Yagi, blev antennen først brugt i Anden Verdenskrig til radarkommunikation. Den allestedsnærværende karakter af radiobølger betyder imidlertid, at en Yagi-antenne kan bygges til Wi-Fi, radio- og tv-modtagelse og enhver anden programmering, der transmitteres via radiobølger. Inkluder bare de tre grundlæggende elementer: reflektoren, det drevne element og instruktøren i et multiple af radiobåndet, som du ønsker at fange.

Trin 1

Konstruer bommen. Bommen kan være af metal, træ eller PVC-rør. Elementerne halverer bommen, hvilket skaber det dipolarrangement, der er vejledende for Yagi-designet.

Trin 2

Mål og skær elementerne. Elementerne er multipla af en bestemt frekvens eller et frekvensområde, der søges fanget. For eksempel er Wi-Fi 2.400 MHz, CB-radio er 2.700 MHz, og 3G-mobilkommunikation er 3.000 MHz.

Trin 3

Fastgør elementerne til bommen. Hvert element skal være en kvart bølgelængde fra det foregående element.

Trin 4

Sæt et kabel, USB eller andet stik i antenneelementerne for at overføre signalet til modtageren.

Tilslut forbindelseskablet mellem Yagi-antennen og modtagekilden, og placer antennen til den stærkeste signalmodtagelse.