Sådan designer du dit eget bogomslag med en Mac

Uanset om du selv udgiver din egen bog, eller bare vil lave omslagsbillederne til en bog, du prøver at sælge til en udgiver, er der flere designprogrammer designet til at arbejde på en Mac, der er i stand til at producere omslagskunst . Den mest anvendte designsoftware til omslagskunst er Adobe Photoshop. Mens der er andre programmer, der fungerer, vil denne særlige applikation producere omslagskunst, der kan deles med udgivere og trykkerier uden formateringsproblemer.

Trin 1

Bestem størrelsen på bogomslaget. Denne størrelse afhænger af flere faktorer. For det første vil udgiveren eller trykkeriet have lagerstørrelser til forskellige bøger. For eksempel vil en bog med hardcover typisk have brug for en skabelon, der er 9 "ved 13,5" til en 6 "x 9" omslag. Den ekstra bredde udgøres af bogens rygsøjle.

Trin 2

Download en skabelon til den størrelsesbog, du vil udgive. (Se referencer.) Disse skabeloner er i PSP-format til Photoshop.

Trin 3

Køb eller design billeder, der skal bruges i dit omslag. Hvis du er kunstnerisk tilbøjelig, kan du designe din egen kunst til omslaget. Hvis ikke, kan du købe baggrundsbilleder, der er royaltyfrie at bruge i din omslagskunst. Mange bøger har en simpel baggrund, der fremkalder bogens tema med titel og forfatternavnet over dette billede.

Trin 4

Åbn skabelonen i Photoshop. Nu hvor du har alle dine elementer sammen, kan du begynde at indsætte dem i din skabelon. Typisk vil de fleste trykkerier og udgivere bede om omslagskunst, der er "fuldblødning"; Dette betyder, at det faktiske design skal overlappe skabelonen lidt for at tage højde for beskæring.

Trin 5

Design dit bogomslag. Arbejd inde i Photoshop i din skabelon, indsæt baggrundsbilledet og al tekst, du vil bruge til at titlen på din bog såvel som dit forfatternavn.

Gem din fil. Det er bedst at gemme bogomslagskunst som både det oprindelige Photoshop-filformat (.psp) og som en PDF. Nogle forlagsvirksomheder foretrækker måske PSP-filen, mens andre kun har brug for PDF-filen.