Hvad forårsager telefoninterferens?

Forstyrrelser fra mobiltelefoner kan gøre dine samtaler vanskelige og i nogle tilfælde umulige. Interferens tager ofte form af baggrundsstatisk, men kan også mindskes lydstyrke eller opsamling, der forårsager dæmpet samtale eller baggrundsstøj. Afhængigt af om du bruger en fastnet eller en mobiltelefon, kan forskellige kilder forårsage vanskelighederne.

Radio- og tv-sendere

En af de største årsager til interferens fra telefon kommer fra radio- og tv-sendere. Moderne telefoner har halvledere i dem, der forstærker alle nærliggende lyde. Når et fjernsyns- eller radioprogram udsendes i nærheden, begynder din telefon muligvis at opfange lyden og afspille den gennem din telefon i varierende grad af klarhed. Afhængigt af din nærhed og selve telefonen kan du muligvis høre signalet tydeligt, eller det kan være dæmpet og forvrænget.

Anden elektronik

Fjernsyns- og radiosendere er ikke de eneste signaler, der kan forårsage interferens. Flere typer elektronik genererer bølger, der kan samles op af din telefon. Alt fra mikrobølger til bilalarmer til wi-fi-modemer eller routere kan sende signaler, der kan forstyrre din telefon. Dette problem er normalt kun tydeligt med nyere telefoner, da ældre telefoner mangler den halvleder, der forårsager dette problem. Hvis du har en ældre telefon, kan du overveje at tilslutte ved hjælp af den i det område af dit hjem, der er plaget af interferens.

Andre telefoner

Telefoner i sig selv kan ofte være en kilde til interferens. Telefoner, især trådløse telefoner og mobiltelefoner, sender signaler, der undertiden kan blive hørt af opkaldere i nærheden. Dette problem forværres, hvis en opkalder bruger en Bluetooth-enhed. Disse enheder giver mulighed for håndfri opkald, men interfererer undertiden med andre telefoner i nærheden. Bluetooth-enheder kan også forårsage interferens for deres bruger, hvis enheden er på en støjende eller svag kanal. Bluetooth har siden introduceret enheder, der bekæmper dette problem, men ældre modeller af headsettet kan stadig støde på interferens.

Dårlig modtagelse

En af de største årsager til interferens for mobiltelefonbrugere er dårlig modtagelse. Dette genererer ofte en statisk støj, der kan gøre opkald vanskelige at høre. Der er en række årsager til dårlig modtagelse, herunder placerings- og vejrproblemer. Jordlinjer kan også have dårlig modtagelse, hvis komponenterne er urene eller ødelagte.