Sådan udpakkes en zip-fil på en Mac

En zip-fil er en komprimeret fil. Filer zipes ofte for at gøre dem mindre --- for at spare plads på en harddisk og gøre det muligt for dem med e-mail. Når du zip en fil, får filen en .zip-filtypenavn, og filikonet vises som en zip-mappe. Filer kan zipes ved hjælp af et kommercielt zip-værktøj, men både Mac OS og Windows har indbyggede hjælpeprogrammer, der giver dig mulighed for at zip og pakke filer ud. På en Mac danner det indbyggede "Archive Utility" en zip-fil ud af flere filer, hvilket gør det muligt at sende en samling filer i en zip-mappe. Hjælpeprogrammet udpakker også automatisk en zip-fil.

Trin 1

Åbn Finder.

Trin 2

Gennemse dine computerfiler for at finde en .zip-fil, du skal udpakke. Hvis filen er vedhæftet en e-mail, skal du åbne e-mailen.

Trin 3

Dobbeltklik på zip-filen på din harddisk, eller klik på "Download" for at åbne filen fra en e-mail.

Vælg "Åbn med arkivværktøj", og klik på "OK", hvis du bliver bedt om det. Uanset hvad, åbner værktøjet dekomprimerede filer og dekomprimerer dem. Filerne placeres i samme mappe som zip-filen. Hvis zip-mappen har flere filer, opretter værktøjet en ny mappe, der indeholder alle dekomprimerede filer.