Sådan finder du IP-adresse på Exchange Server

Hver computer på dit netværk har en IP-adresse. IP-adressen er det unikke ID, der gør det muligt for routere og andre computere at finde din maskine og levere meddelelser. En Exchange-server er et Microsoft-produkt, der er vært for e-mail-kommunikation. Du konfigurerer din e-mail-klient til at pege på Exchange-serveren, som sender og modtager meddelelser til dig. Hvis du vil kende Exchange-serverens IP-adresse, skal du slå dit Exchange-servernavn op i kontoindstillingerne og bruge et kommandolinjeværktøj kaldet "ping".

Klik på Windows Start-knappen, og vælg "Kontrolpanel". Dobbeltklik på ikonet "Mail". Dette åbner et nyt vindue med en liste over e-mail-muligheder.

Klik på knappen "E-mail-konti". Dette åbner et vindue, der viser alle de e-mail-konti, du har konfigureret på din maskine. Fremhæv kontoen med den registrerede Exchange-server, og vælg "Skift". Vær opmærksom på den anførte Exchange-server. Dette er det fuldt kvalificerede navn, der kan bruges til at finde IP-adressen.

Klik på Windows Start-knappen igen, og vælg "Kør". I det viste tekstfelt skal du indtaste "cmd" og trykke på "Ok" -knappen. Dette åbner Windows-kommandoprompten.

Skriv "ping . "Udskift""med det servernavn, du bemærkede i trin 2. Resultaterne fra kommandoen" ping "er IP-adressen til Exchange-serveren.