Sådan finder du lokale filmfortegnelser

At gå i biografen er lige så kompliceret som nogensinde i dag med teatre i mega størrelse, der ofte har alt fra 21 til 30 filmskærme. Det kan blive kompliceret at prøve at finde ud af, hvilken film der viser hvor og på hvilket tidspunkt, og hvor meget det koster dig at tage din familie. Hvis du kan hjælpe det, kan det være en god ide at undgå de store teatre og vælge en mindre, mere håndterbar biograf. Du kan nemt finde filmoversigter til det lokale teater i en avis, online eller over telefonen.

Tjek den lokale avis i dit område. De større regionale og bypapirer vil sandsynligvis have en lokal liste over flere biografer i området. Filmoversigterne findes typisk i avisens film eller underholdningssektion. Ikke alle aviser leverer filmannoncer, da så mange mennesker kan få adgang til oplysningerne online. Nogle aviser viser også film, der kun vises på bestemte teatre, fordi avisen muligvis opkræver et gebyr for biografer for at annoncere for deres lister, og nogle teatre ønsker ikke at betale for reklamen.

Tjek filmlistes websteder. Hjemmesider som Moviefone og Fandango giver lister over teatre over hele landet. Indtast blot dit postnummer i det udpegede søgefelt, og der vises en liste over teatre i dit område, og hvad de spiller. Du kan også købe dine billetter på forhånd via deres websteder, selvom du bliver nødt til at betale et servicegebyr. Alternativt kan du gå til biograffirmaets websted og søge efter deres filmoversigter. Biografwebstederne giver ofte specielle tilbud og rabatter til hyppige kunder, såsom en gratis drink eller popcorn.

Ring til det lokale teater for at høre en optagelse af de aktuelle film og deres showtider. Næsten alle teatre har en optagelse, der kommer op, så snart du ringer til deres nummer. Optagelsen går gennem filmene, der spilles den dag, hvilke tidspunkter de spiller, og hvor meget det koster for voksne, børn og seniorer. Optagelser giver typisk yderligere oplysninger om, hvorvidt pas kan bruges, parkering og anden relevant information.

Tips

Områdeavisernes websteder vil næsten altid give lister over film og showtider for de lokale teatre.