Sådan konverteres en webadresse til tal

Alt, der er forbundet til Internettet, fra webservere til bærbare computere og mobiltelefoner, har en IP-adresse (Internet Protocol), der gør det muligt at finde og identificere det i det store cyberspace. Heldigvis fungerer domænenavne som let huskede aliaser, så ingen skal prøve at huske disse kryptiske talstrenge. Hver gang du navigerer på internettet, spørger din computer Domain Name Servers (DNS) for at matche domænenavne til IP-adresser og få dig, hvor du skal hen. At finde IP-adresserne bag domænenavne er en simpel proces takket være et praktisk værktøj kaldet "ping", der findes i alle operativsystemer.

Ping en webserver

Trin 1

Åbn terminal- eller kommandolinjeprogrammet til Windows Vista / 7 ved at klikke på knappen "Start", skriv "cmd" i søgefeltet, og klik derefter på "cmd", når den vises på listen over matchende applikationer.

Trin 2

Bestem webserveren fra den fulde webadresse (URL). Webserveren er den første del af URL'en, den del der kommer foran det første tilbageslag (/). For eksempel, hvis webadressen er http://www.ehow.com/how-to.html, ville webserveren være www.ehow.com.

Skriv: ping fra terminalen . IP-adressen vises i resultaterne som en serie på 4 tal adskilt af perioder som 10.100.12.50.