Sådan repareres en ødelagt ledning i en Wii-sensorbjælke

Elementer, du har brug for

  • Wire stripper

  • Krympeslange

  • Match eller lighter

  • Et stykke pap

  • Loddekolbe

  • Harpiks kernelodning

  • Elektrisk tape

  • Hårtørrer

Måske har et af dine kæledyr en uimodståelig tiltrækning til at tygge på ledninger, eller måske har du ved et uheld brudt ledningen selv. Ledningen, der forbinder Wiis sensorbjælke til konsollen, er tynd og let knækket, men du kan reparere den med nogle grundlæggende værktøjer. Nintendo opkræver $ 10 for en erstatningssensorbjælke. Men der er ingen grund til at købe en anden. Hvis skaden er midt i ledningen, kan du rette den på egen hånd.

Skær kablet med en saks på hver side af det beskadigede område for at gøre rene kanter. Skub varmekrympeslangen på en af ​​de skårne ender.

Fjern ca. 1 tommer af isoleringen på ydersiden af ​​hver ende af det afskårne kabel med trådstripperen for at udsætte de to mindre ledninger indeni. De indre ledninger har deres egen isolering, så brug en lighter eller tændstik til at brænde 1/2 tomme af den indre ledningsisolering væk, og udsæt kobberkablet inde i hver ledning.

Læg de to ender af det afskårne kabel side om side på et stykke pap. Du har to indvendige ledninger i hvert kabel - en orange og en rød.

Drej kobberdelen af ​​den orange indvendige ledning i den ene ende af det afskårne kabel sammen med kobberdelen af ​​den orange indvendige ledning i den anden ende. Gentag for den røde ledning. Dette skaber to bundter af sammenføjede indre ledninger.

Sæt dit loddejern i, og vent ca. 10 minutter, indtil spidsen bliver varm. Berør spidsen af ​​loddejernet med enden af ​​loddet. Hvis det er varmt nok, smelter loddet og dækker spidsen af ​​loddekolben. Hvis det ikke smelter, skal du vente endnu et minut eller to.

Berør loddetæksens spids af loddekolben til det første bundt af snoet ledning. Loddet overføres til ledningerne og forbinder dem sammen. Gentag for det andet bundt. Lad ikke de separate ledningsbundter røre hinanden.

Indpak den eksponerede del af de sammenføjede orange ledninger med et lille stykke elektrisk tape, så der er ingen mulighed for en kort. Gør det samme for den røde ledning.

Sæt sensorstangkablet i Wii og tænd konsollen og controlleren. Hvis markøren vises på skærmen, er sensorlinjen fast. Hvis markøren ikke vises, skal du tage kablet ud, fjerne det elektriske bånd og tilføje mere lodde til ledningsbundterne.

Skub krympeslangen over spalten i isoleringen af ​​det ydre kabel og opvarm den med en hårtørrer. Dette holder ledningen i at bøjes på det svage punkt. Ledningen er nu hel igen.

Tips

Loddet sælges i form af kabel viklet rundt om en spole. For at reparere Wii-sensortråden har du brug for harpikskernslodning med en diameter mellem .75 og 1 mm.

Advarsler

Loddejern kan forårsage brande eller smertefulde forbrændinger. Efterlad aldrig en uden opsyn eller i et område, hvor børn eller kæledyr kan støde på det.