Sådan repareres computerafmatning og fryser

Computere kan bremse og fryse af mange grunde. Derfor, hvis du vil rette din langsom eller frysende computer, skal du muligvis prøve flere løsninger. Der er nogle grundlæggende trin, der er gratis og ikke kræver, at du køber ekstern software.

Frigør hukommelse på din harddisk, hvis din computer fungerer langsommere end normalt. En harddisk, der er tæt på kapacitet, kan få computeren til at blive langsommere. Slet filer, du ikke længere bruger. Du kan også bruge værktøjet "Diskoprydning", der er indbygget i din computer. For at starte dette værktøj skal du klikke på "Start", "Alle programmer", "Tilbehør", "Systemværktøjer" og "Diskoprydning." En liste over filer præsenteres i en dialogboks. Klik på afkrydsningsfeltet ud for de filer, du vil slette, og klik derefter på knappen "OK" nederst i dialogboksen for at aktivere hjælpeprogrammet.

Overhold din computer, og find et program eller en kombination af programmer, der kører, når den fryser. Der kan være et specifikt program, der er ansvarlig for frysning eller nedbrud på din computer. Prøv at afslutte det specifikke program og se om det løser problemet. For at afslutte et program skal du klikke på "CTRL", "ALT" og "DEL" på tastaturet. Denne genvej åbner et vindue, der viser de aktuelt kørende programmer på din computer. Vælg et program, og klik på knappen "Afslut proces" for at afslutte programmet.

Defragmenter computerens filer. Fragmenterede filer opstår, når dele af en enkelt fil gemmes flere steder på harddisken. Dette får en computer til at udføre langsomt, fordi computeren skal søge flere steder, når den får adgang til en fragmenteret fil. For at defragmentere din computer skal du klikke på "Start", "Alle programmer", "Tilbehør", "Systemværktøjer" og "Diskdefragmentering."

Scan din computer for ondsindede filer. Virus eller spyware får ofte din computer til at bremse eller fryse. Brug virusscanneren, der er installeret på din computer. Hvis du ikke har en virusscanner installeret på din computer, er der online virusscannere tilgængelige. Når du har gennemført en virusscanning, vises dine resultater. Den mest ønskelige mulighed er at slette alle vira eller spyware, der blev fundet på din computer. Følg virusscannernes anvisninger for at slette virussen. Dog kan ikke alle vira simpelthen slettes. I dette tilfælde skal du vælge "Karantæne" i virusscanneren. Dette placerer filen i en separat mappe eller placering på drevet, hvor den ikke kan påvirke andre filer.

Reparer eventuelle diskfejl. Diskfejl kan få din computer til at bremse og fryse. Du kan bruge et hjælpeprogram på din computer til at opdage og rette diskfejl. For at gøre dette skal du først åbne "Denne computer". Højreklik på den harddisk, du vil reparere, og klik på "Egenskaber". Klik på fanen "Værktøjer", og klik derefter på knappen "Tjek nu". Marker afkrydsningsfeltet ud for "Scan efter og forsøg at gendanne dårlige sektorer." Klik derefter på knappen "Start", og værktøjet registrerer og reparerer dårlige sektorer.

Genstart din computer, hvis din computer fryser. Hold "Power" -knappen på computeren nede i mindst fem sekunder. Vent på, at computeren lukker ned, og genstart computeren. Dette er normalt en midlertidig løsning, men vil i det mindste frigøre din computer.

Tips

Sikkerhedskopier dataene på din computer, hvis din computer er langsom eller ofte fryser. For at sikkerhedskopiere data skal du tilslutte en ekstern harddisk eller indsætte en CD eller DVD og kopiere vigtige filer til lagerenheden. Du kan blot trække filerne fra din computer til lagerenhedens mappe. Du kan også bruge Windows-sikkerhedskopierings- og gendannelsesværktøjet. Åbn sikkerhedskopierings- og gendannelsesværktøjet i Windows fra "Kontrolpanel", og følg vejledningen for at oprette en hel klon på din harddisk.

Advarsler

Prøv ikke at genstarte computeren ved at holde "Power" -knappen nede for ofte, da dette kan destabilisere operativsystemet.