Sådan videresendes websider

I en ideel verden kan du klikke på en knap og e-maile en spændende webside med det samme til alle på planeten. Firefox, Chrome og Internet Explorer har ikke den knap, men de giver dig mulighed for at installere tilføjelsesprogrammer, der videresender sider. Disse tilføjelser er gratis, små og installeres på få minutter. Du har også mulighed for at gemme en webside på din harddisk og e-maile den manuelt som en vedhæftet fil. Denne proces tager længere tid end at bruge en tilføjelse, men du behøver ikke installere noget for at bruge den.

Gem webside manuelt

Hver browser har en gemningsfunktion, som du kan bruge til at gemme den aktuelle webside på din harddisk i forskellige formater. Klik på din browsers menuknap, og klik derefter på "Gem side", hvis du bruger Firefox. Klik på "File" efterfulgt af "Save As", hvis du bruger IE. Hvis du gemmer i Chrome, skal du klikke på "Gem side som." Der åbnes et vindue, der viser dine mapper og filer. Naviger til den ønskede mappe, og skriv et navn til filen i tekstfeltet Filnavn. Giv det et meningsfuldt navn, så du kan finde det igen, når du er klar til at sende det via e-mail. Klik på rullemenuen "Gem som type", og vælg "Webside, komplet (.htm;.html) "hvis du bruger Firefox eller IE. Hvis du bruger Chrome, skal du klikke på" webside, komplet. "Klik på" Gem ", og din browser gemmer alle de filer, der er nødvendige for at rekonstruere websiden.

Opret en enkelt zip-fil

Start File Explorer, og gå til den mappe, hvor du gemte siden. Du får vist en undermappe, der har det samme navn, som du skrev i browserens "Gem som" tekstfelt. Denne mappe indeholder alle de filer, der er nødvendige for at rekonstruere websiden. Højreklik på den mappe, klik på "Send til" efterfulgt af "Komprimeret (zippet) mappe." File Explorer komprimerer mappens filer og gemmer dem i en ny zip-mappe, der har samme navn. Denne mappes type er komprimeret mappe. Du ser det i File Explorer's kolonne Type. Træk HTML-filen, du har gemt oven på zip-mappen, og File Explorer gemmer en kopi af HTML-filen i den pågældende mappe. Når du er færdig, indeholder din nye zip-mappe HTML-websiden og alle filer, der er nødvendige for at vise den i en browser.

E-mail websiden

Skriv en ny e-mail i din e-mail-klient, og tilføj Zip-mappen som en vedhæftet fil. Når din modtager modtager mappen, kan han dobbeltklikke på den for at pakke mappen ud og se dens indhold. Han kan derefter dobbeltklikke på HTML-filen, og hans browser viser den samme webside, som du så. Denne metode forudsætter, at du ønsker, at din modtager skal se den samme webside, som du har set. Alternativt kan du klikke på "Webside, kun HTML (.htm;.html), når du vælger en indstilling i rullemenuen "Gem som type". Din modtager kan dog muligvis ikke se den samme webside, som du så, fordi denne indstilling ikke gemmer alle de filer, der er nødvendige for at genskabe websiden. Du behøver ikke zip nogle filer, hvis du vælger "Webside, kun HTML", fordi din browser gemmer en enkelt HTML-fil, som du kan sende som en vedhæftet fil.

Installer en Firefox-tilføjelse

Flere udviklere har oprettet Firefox-tilføjelser - såsom E-mail til internettet - som du kan bruge til at gemme browsersider og e-maile dem hurtigt. Denne tilføjelse hjælper dig også med at e-maile websider, der er beskyttet med adgangskode eller kræver registrering. E-mailen Denne tilføjelse tager en anden tilgang ved at sende dine modtagere et link til den side, du ser. E-mailen indeholder også sidens titel og enhver tekst, du fremhævede, mens du så siden.

Brug Chrome-udvidelser

Google Chrome kalder sine tilføjelsesudvidelser. Udvidelsen Chrome Send-side ligner Firefox-tilføjelsen via e-mail. Når du har installeret Send side, skal du højreklikke på den aktuelle webside og vælge "Send denne side." Din standard e-mail-klient åbnes, og du skriver en besked, der indeholder et link til siden. Installer Fireshot-udvidelsen, og du kan tage et billede af en webside og sende det via e-mail. Du har også mulighed for at redigere billedet og tilføje kommentarer, før du sender det som en e-mail.

E-mail en side ved hjælp af en IE-tilføjelse

Tilføj Tilføj til enhver tilføjelse til IE, og du kan e-maile interessante websider og dele dem på sider som Facebook, Twitter og Reddit. Du kan også bruge dette tilføjelsesprogram til at dele et sides link via instant messenger. Med Shareaholic-tilføjelsen bogmærker du websider og sender dem e-mail til andre. Du har også mulighed for at dele sider, du opdager på sociale netværk som Digg, Facebook og StumbleUpon.