Sådan får du maksimalt venskab i "Pokemon Emerald"

Mens de fleste Pokemon-statistikker er synlige på statusskærmen, sporer "Pokemon Emerald" også en skjult statistik: Lykke. Denne værdi varierer fra nul til 255, med et højere tal svarende til et højere samlet lykkniveau. Denne værdi bestemmer styrken af ​​visse angreb, og visse arter udvikler sig kun, når de når en lykkeværdi på 220 eller derover. Der er et væld af metoder, du kan bruge til at opnå maksimal lykke for enhver af dine Pokemon.

Hold Pokemon i din fest og gå eller cykle rundt - hvert 256 trin øger din fest Pokéons lykke med et point. Brug Mach-cyklen, opnået i Mauville, til at fremskynde denne proces.

Giv Pokemon statforbedrende genstande (Protein, Jern, Calcium, Zink, Carbos eller HP Up opnået fra Energy Guru i Slateport eller stormagasinet i Lilycove; den sjældne PP Up fungerer også) - dette vil give en Pokemon fem lykke point, hvis dets nuværende lykketotal er under 99, tre point, hvis det totale er mellem 100 og 199, og to point, hvis det samlede beløb er mellem 200 og 255.

Brug Pokemon i kampe mod Gym Leaders, medlemmer af Elite Four eller Pokemon League Champion - dette giver det tre lykkepoint, hvis dets nuværende lykketotal er under 99, to hvis det samlede antal er mellem 100 og 199 og et hvis det er i alt er mellem 200 og 255.

Forøg Pokemon-niveauet ved at få erfaring eller bruge et sjældent slik - dette vil øge dets lykke med fem point, hvis det samlede antal er under 99, med tre, hvis det samlede antal er mellem 100 og 199 og med to, hvis det samlede antal er mellem 200 og 255 .

Giv Pokemon en Pomeg, Kelpsy, Qualot, Hondew, Grepa eller Tamato Berry for at øge sin lykke med to point på bekostning af at reducere den EV-stat, der er anført i bærens beskrivelse.

Fang en Pokemon med en luksuskugle, der er placeret i det forladte skib og givet som en belønning i Master rangkonkurrencer, for at fordoble den fangede Pokemons lykke.

Giv en Pokemon Soothe Bell (opnået ved at vise en rimelig glad Pokemon til kvinden bag på Pokemon Fan Club i Slateport) for at øge lykkegevinster med 50 procent.

Tips

Du kan kontrollere din Pokémon's lykke ved at tale med en kvinde i Verdanturf Town, der vil undersøge Pokémon øverst på din fest. Pokemonens lykke er mellem 250 og 255, hvis hun siger, at Pokemon elsker dig - mere end nok til at udvikle Pokemon, hvis den udvikler sig fra lykke.

Togepi, Pichu, Igglybuff, Cleffa, Azurill, Chansey og Golbat udvikler sig ved at udjævne dem, når deres lykke er over 220. Eevee udvikler sig på samme måde, men det kan udvikle sig til to forskellige Pokemon afhængigt af den tid, der er indstillet på spillet ur - det vil udvikle sig til Espeon, hvis det nivellerer mellem middag og 23:59 eller Umbreon, hvis det udvikler sig mellem midnat og 11:59.

Kraften ved træk "Return" er baseret på en Pokemons lykkeværdi - en Pokemon med maksimal lykke vil resultere i, at Return har en basiskraft på 102. Træk "Frustration" er også baseret på lykke, medmindre den bliver stærkere, når den bruges af en ulykkelig Pokemon - da det er lettere at vinde lykke end at miste den (da det er så simpelt at vinde det som at gå rundt), er "Return" det bedre og mere praktiske af de to træk.

Fjernsynet vil lejlighedsvis reklamere for et salg i Energy Gurus butik i Slateport, efter at du har besejret Elite Four - under dette salg koster stat-forbedrede varer kun halvt så meget som normalt. Disse varer er normalt meget dyre, så det vil være klogt at opbevare dem under salg.

Advarsler

Undgå at lade Pokemon besvime, da dette vil sænke dens lykke med et point.

Undgå at give det urtemedicin (fås fra Herb Shop i Lavaridge). Urtemedicin er billigere end normal medicin, men det vil sænke Pokemons lykkepoint betydeligt.

Undgå at handle med en Pokemon, da dette vil bringe dets lykkeværdi til sin oprindelige baselykkestat (70 for de fleste Pokemon).