Sådan slipper du for statisk støj i en lydfil

Et løst stik, et defekt kabel eller en mikrofon, der ikke fungerer, kan alle indføre statisk i dine lydoptagelser. Ideelt set skal du fjerne statisk under optagelsesprocessen. Men hvis du har fanget en lydoptagelse, der desværre indeholder statisk, og du ikke vil genoptage den, kan du fjerne eller i det mindste reducere den ved hjælp af et digitalt lydredigeringsprogram som Audition, Audacity eller GoldWave. Disse programmer slipper for statisk ved at analysere dens lydfrekvensprofil og derefter fjerne disse frekvenser fra lydfilen.

Brug Adobe Auditions funktion "støjreduktion" til at fjerne statisk fra en optagelse. Åbn lydfilen i Audition, og fremhæv derefter en del af optagelsen, der kun indeholder statisk. Højreklik for at vælge det, og klik på "indfang støjreduceringsprofil." Hold kontroltasten nede, og tryk på bogstavet a på tastaturet for at vælge hele lydfilen. Klik på fanen "effekter", og dobbeltklik derefter på "støjreduktion (proces)." Flyt "støjreduktionsniveauet" til venstre eller højre for at anvende mindre eller mere af effekten. Klik på "preview" for at få vist den ændrede lyd. Klik derefter på "OK" for at anvende støjreduktion.

Slip af med statisk ved hjælp af Audacitys støjfjernelsesfilter. Åbn filen, der indeholder statisk, og fremhæv derefter en del af lyden, der kun indeholder statisk. Vælg "effekt" i den øverste menulinje, og vælg derefter "støjfjernelse." Klik på "Hent profil" for at indlæse statikken i hukommelsen, og klik derefter på "Luk". Vælg hele lydfilen, og klik derefter på "effekt" og "støjfjernelse" igen. Træk skyderen for at bestemme, hvor meget af den statiske Audacity, der fjernes. Klik på "preview" for at lytte til den ændrede lyd uden at ændre den, og klik derefter på "fjern støj" for at slippe af med det statiske.

Kør lyd gennem GoldWaves "Noise Reduction" -funktion for at fjerne statisk fra den. Åbn filen, og klik og træk derefter bølgeformen for at fremhæve et afsnit af filen, der kun har statisk. Tryk samtidigt på kontroltasten og bogstavet c på tastaturet for at kopiere det statiske til udklipsholderen. Tryk på kontroltasten og bogstavet a sammen for at vælge hele bølgeformen. Klik derefter på "effekt", "filter" og "støjreduktion." Klik på alternativknappen ud for "brug udklipsholderen." Klik på rullemenuen under "forudindstillinger", og vælg det niveau for støjreduktion, du vil anvende. Klik på knappen "Afspil" for at få vist lyden, og klik derefter på "OK" for at anvende ændringerne.

Tips

Zoom ind på bølgeformen kan hjælpe dig med at finde en sektion med ren statisk.

Advarsler

Sikkerhedskopier altid masteroptagelsen, før du ændrer en lydfil.