Problemer med Dakota Alert

Dakota Alert-sikkerhedssystemet er en trådløs alarm, der advarer dig om at opdage enhver tilstedeværelse på din ejendom. Alarmeringssystemet fungerer gennem samarbejde mellem en modtager og sender, der bruger passiv infrarød (PIR) til at opdage ethvert bevægeligt objekt på din placering. Senderen registrerer personen, dyret eller køretøjet og registrerer derefter et signal til modtageren. Som al elektronik vil Dakota Alert lejlighedsvis have problemer med detektionssystemet. Find ud af mere om problemer med Dakota Alert og mulige løsninger.

Falske alarmer

Lejlighedsvis kan din Dakota Alert muligvis have en falsk underretning, hvor alarmen aktiveres, når der ikke er noget synligt tegn på bevægelse. Dette kan skyldes, at Dakota-alarmen peger på en vej i det fjerne, falske signaler er skabt af solens stråler, eller senderen registrerer dyr. Forsøg først at flytte senderen til en anden position. Hvis problemet stadig opstår, kan du prøve at indstille filterjumperen til "Til". Sænk derefter rækkeviddejumperen, så transmitterfølsomheden sænkes. Højeste rækkevidde er 80 fod, medium er 50 fod og lav er 30 fod.

Fejl ved advarsel

Lejlighedsvis kan Dakota Alert muligvis have et registreringsproblem. Hvis din Dakota Alert-sender ikke advarer dig om et problem, skal du først kontrollere, om batteriet ikke er dødt. (Senderen lyder en advarsel i tilfælde af lavt batteriniveau.) Behovet for at skifte batteri i senderen kan være årsagen til detekteringsproblemer i Dakota Alert. Hvis batteriet er godt, og du stadig har problemer, skal du sørge for, at senderen og modtageren har den samme kode. Prøv at ændre højden og afstanden på senderen fra indkørslen, eller flyt senderen tættere på modtageren. Det maksimale interval mellem senderen og modtageren er cirka 600 fod, men kan være mindre i tilfælde af forhindringer (såsom bakker eller træer). Sørg for, at senderen er væk fra store metalgenstande, der kan forstyrre Dakota Alerts radiosignal.

Defekt system

I tilfælde af et defekt system, der ikke kan løses ved hjælp af ovennævnte metoder, har Dakota Alert et års garanti fra købsdatoen. Denne garanti garanterer, at produktet er fri for materiale- og fabrikationsfejl, selvom det ikke dækker skader fra en ulykke, misbrug af produktet, naturkatastrofer eller forkert brug. Defekte systemer kan returneres til Dakota Alert på 32556 E. Main Street, PO Box 130, Elk Point, SD, 57025. Medtag en note, der beskriver problemet med Dakota Alert, dit navn og din returadresse og din salgskvittering for produkt. Hvis Dakota Alert er dækket, repareres det af sit problem eller udskiftes uden omkostninger for dig. Hvis du ikke er dækket af garantien, kan du stadig returnere produktet. Dakota Alert giver dig besked om eventuelle gebyrer inden reparationer.

Teknisk support

Dakota Alert kan kontaktes for teknisk support på 605-356-2772 fra 8:30 til 17:00 mandag til fredag ​​(CST).