Sådan installeres en digital signatur til Microsoft Word

Digitale signaturer bekræfter, at skaberen validerer oplysningerne i dokumentet. Signaturen fungerer også som en sikkerhedsfunktion; det forbliver på dokumentet, medmindre dokumentet er blevet ændret af en uautoriseret person. Efterfølgende dokumentvisere kan også føje deres underskrifter til dokumentet som en måde at kontrollere, at de har gennemgået materialet. Brug af en digital signatur i Word gør signaturen tilgængelig på tværs af Microsoft Office-pakke med produkter.

Åbn det dokument, der skal underskrives i Word, ved at dobbeltklikke på filnavnet fra dit drev eller ved at vælge "Filer" og derefter "Åbn".

Rul til det sted, hvor signaturen skal vises i dit dokument.

Vælg "Indsæt" for at åbne fanen Indsæt. I gruppen Tekst skal du klikke på linjen for "Signaturliste" og derefter vælge "Microsoft Office Signature Line."

Indtast oplysningerne om underskriveren i dialogboksen Signaturopsætning. Disse oplysninger vises under signaturlinjen. Indtast det relevante navn i feltet for "Foreslået underskriver." Hvis du også ønsker, at e-mail-adressen og titlen skal vises, skal du indtaste disse oplysninger i de angivne felter. For at give instruktioner til dem, der underskriver dokumentet, skal du indtaste dem i feltet "Instruktioner til underskriver".

Vælg dine muligheder for at underskrive. Hvis du markerer "Tillad underskriveren at tilføje kommentarer i dialogboksen Sign", giver Word dig mulighed for at skrive årsagen til, at du underskriver. Markering af "Vis tegndato i signaturlinje" gør det muligt for Word at placere datoen for den digitale signatur med selve signaturen.

Tips

Hvis et dokument ikke er underskrevet, viser Word meddelelseslinjen Signaturer. Hvis dette sker, skal du klikke på "Vis signaturer" og tilføje din digitale signatur. Gentag processen for at tilføje flere signaturer.