Sådan laver du en mere blæser til en bærbar computer

Støv og snavs kan let og hurtigt ophobes på og omkring en bærbar computerblæser, hvilket får den til at køre mindre effektivt. En tilstoppet blæser kan få din bærbare computer til at blive overophedet, hvilket potentielt kan skade din computers bundkort. Hvis din fan ofte udsender en kraftig hvirvlende støj, selv når du ikke kører hukommelsesintensive applikationer, så er rengøring af blæseren det bedste valg for en mere støjsvag bærbar computer.

Trin 1

Sluk for din bærbare computer, og fjern lysnetadapteren (ledningen, der går ind i stikkontakten). Luk låget til din bærbare computer, og vend computeren, så bunden vender oprejst.

Trin 2

Tag en antistatisk håndledsrem på, eller berør en umalet metaloverflade for at aflade statisk elektricitet. Antistatiske håndledsremme kan købes i elektronikforretninger.

Trin 3

Slip håndtaget eller håndtagene, der holder din bærbare computers batteri på plads, og træk derefter batteriet frit med dine hænder og læg det til side.

Trin 4

Lys en lommelygte ind i luftvejsåbningerne på din computer for at finde ventilatorbladene. Anbring et tandstikker eller en vatpind mellem to af ventilatorbladene for at holde ventilatoren på plads.

Trin 5

Fastgør det tynde gummi- eller plastrør, der fulgte med din dåse trykluft, til dysen på dåsen. Vink dåsen, så røret er lige over ventilatorens udluftning. Hold ikke dåsen på hovedet, og ryst ikke dåsen.

Trin 6

Spray omkring ventilatorbladene for at udvise luft og snavs fra ventilationsåbningerne. Afhængigt af din bærbare computers model, skal du muligvis også sprøjte ventilationsåbninger på siden af ​​den bærbare computer.

Trin 7

Tør eventuelt støv eller snavs af overfladen på den bærbare computer.

Sæt batteriet tilbage i den bærbare computer og lås det på plads. Tilslut lysnetadapteren igen, og tænd for computeren. Ikke kun skal blæseren køre mere støjsvagt, men den bærbare computer skal være køligere længere.