Hvordan man laver et eksperimentelt rutediagram

Flowdiagrams hjælper med at forklare en proces ved at organisere informationen visuelt og opdele hvert trin eller element i processen i separate symboler på diagrammet. Du kan bruge et rutediagram til at dokumentere et videnskabeligt eksperiment. Hver del af det eksperimentelle flowdiagram skal dokumentere de kritiske trin i eksperimentet, herunder dine første observationer, hypotese, hvad du gjorde for at teste din hypotese, resultaterne, forklaringer på resultaterne og din konklusion.

Trin 1

Udvikle et sæt symboler til dit flowdiagram. For eksempel foreslår NASA Science Files at bruge ovaler til start- og stoppunkter, sekskanter til observationer, cirkler for svar, diamanter til spørgsmål eller beslutningspunkter og rektangler til trin.

Trin 2

Tegn dit "Start" symbol og beskriv eksperimentet. Hvis eksperimentet f.eks. Er plantevækst, kan du skrive "Start: Effekter af lys på plantevækst."

Trin 3

Tegn en anden pil fra observationerne til en boks med dine forklaringer og / eller en boks med din hypotese om observationerne.

Trin 4

Tegn en pil fra startboksen til en anden boks, der viser dine observationer. Forgren pile fra din observationsboks og skriv dine første observationer om eksperimentet.

Forbind pile fra din hypoteseboks til de trin, du skal tage for at bevise eller modbevise din hypotese. Fortsæt med at forbinde felter med pile i dit flowdiagram for at dække dine fund, forklaringer på dine resultater og en endelig konklusion.