Sådan oprettes stiplede linjer i AutoCAD

Når man tegner planer og sektioner, er det nyttigt at bruge forskellige linjetyper. Disse kan indikere, om et objekt er over eller under et andet eller har en midlertidig position. I AutoCAD kaldes disse linjetyper Linetypes og er forbundet med AutoCADs Layer-system, som giver brugeren mulighed for at gruppere lignende objekter sammen. Alle objekter på et lag ville have samme linjetype og farve, hvilket gør gruppen let identificerbar.

Instruktioner

Åbn AutoCAD. Skriv "lag" på kommandolinjen, og tryk derefter på enter. Dette åbner dialogboksen Lagegenskaber

Klik på det lag, hvis linjetype du vil ændre. Sørg for at klikke på lagets linjetypenavn. Dette åbner dialogboksen Vælg linjetype.

Klik på Indlæs for at åbne en anden dialogboks. Dette indeholder alle de tilgængelige linjetyper i AutoCAD. Vælg den stiplede linjetype, du vil bruge. Klik på OK

Klik på den stiplede linjetype, der nu er indlæst i dialogboksen Vælg linjetype. Klik på OK for at anvende denne linjetype på det valgte lag. Når du trækker på dette lag, bliver alle linjer nu stiplede.

Tips

Du kan indlæse flere linjetyper ved at holde Ctrl-tasten nede, mens du foretager dit valg. Disse indlæses og er alle tilgængelige, selvom kun en linjetype kan tildeles pr. Lag.