Sådan laver du miniaturebilleder af en .JPG

Hvis du har store billeder på dit websted, som du vil forhåndsvise, skal du oprette miniaturebilleder af disse billeder. Disse små preview-billeder giver brugerne mulighed for hurtigt at finde de billeder, de vil se, uden at vente på versioner i fuld størrelse, der skal indlæses hver gang. De fleste miniaturebilleder er lavet af .JPG-billeder, et almindeligt format blandt billeder på Internettet. Oprettelse af .JPG-miniaturer er en ligetil opgave, der kun tager minutter at gennemføre med ethvert billedredigeringssoftware.

Trin 1

Åbn billedredigeringsprogrammet efter eget valg på din computer. Find og indlæs .JPG-filen, du vil lave en miniaturebillede af på billedredigeringsprogrammet.

Trin 2

Tilpas billedets størrelse ved at bruge programmets funktion til justering af billedstørrelse. De fleste miniaturebilleder er under 100 pixels i både bredde og højde. For at undgå forvrængning af billedet skal du vælge indstillingen "begræns begrænsninger" i størrelsesdialogboksen eller menuen.

Gem den nye .JPG-miniaturebillede på din computer. Brug funktionen "Gem som", og omdøb miniaturen for at skelne den fra det originale .JPG-billede.