Sådan laver du dine egne basrør

Et basrør er bare en anden type kabinet til en bashøjttaler, kun lettere at bygge. Et produkt kaldet Sonotube, som entreprenører bruger til at hælde cylindriske betonsøjler, er det ideelle byggemateriale til et basrør. For at afslutte enden af ​​et rør fungerer cirkler, der er skåret fra 3/4-tommer krydsfiner, godt, de er nemme at bearbejde og giver styrke. Hvis dyb bas i et minimumsrum er dit mål, giver dette single-woofer-rørdesign meget lav, artikuleret bas.

Trin 1

Skær et stykke Sonotube 18 inches langt. Indstil en bordsav rip guide til 18 inches og langsomt rotere røret, mens du skærer. Hvis du gør dette med en sabelsav, skal du lave et lille hul i en målestok på 18 tommer, stå røret og pinden i enden sammen og skub målestokken rundt om røret med en blyant gennem hullet for at markere en cirkel på rør. Sand kanterne glatte.

Trin 2

Skær to krydsfinercirkelpropper, så de passer ind i rørenderne. Skær lidt for stort, og rasp eller sand dem lige små nok til at banke forsigtigt ind i røret med en hammer. I en cirkel skal du skære et hul ud, så det passer til wooferens indvendige flangediameter. I den anden cirkel skal du skære et hul, der er 1/2-tommer mindre end den udvendige diameter.

Trin 3

Arbejd woofercirklen ind i rørenden. Bor otte huller med jævnt mellemrum gennem rørkanten ind i krydsfinerens kant. Kør i pan-skruer. Mal røret og den anden træring nu, hvis det ønskes.

Trin 4

Klip en fod af højttalertråd. Opdel og fjern 1/2-tommers isolering fra enderne. Lod kobbersiden til wooferens positive og den fortinnede side til den negative terminal. Bor to små huller i rørsiden nær wooferen for at binde stolper. Lod kobbertråden til den røde stolpe og den fortinnede ledning til den sorte stolpe. Fastgør stolperne gennem hullerne, du har lavet til dem. Skru wooferen ind i slutcirklen.

Trin 5

Tilslut højttaleren til forstærkeren med sinusgeneratoren, der driver den. Eksperimenter med forskellige tætheder af pudefyldning i røret, mens du kører sinusbølgefejer ved de laveste frekvenser. Gå efter den højeste lyd ved den laveste frekvens.

Sæt en kludcirkel rundt om kanterne på den anden trecirkel, og hæft den omkring bagkanten. Indsæt ringen i den tomme ende af røret.