Sådan opnås mobiltelefonoptegnelser

De fleste mennesker stoler stærkt på deres mobiltelefoner. Det er sandsynligt, at du ikke altid kan huske hvert telefonopkald, du foretager, men du har muligvis brug for en registrering til fakturering eller juridiske formål. Din mobiltelefonoptegnelse er en liste over alle dine indgående og udgående telefonopkald. Når du har brug for at skaffe mobiltelefonoptegnelser til dig selv eller en anden, er der et par metoder, du kan bruge.

Sådan får du telefonoptegnelser

Ved at kontakte din tjenesteudbyder og anmode om dine optegnelser, skal du være i stand til at få alle de oplysninger, du har brug for. Det er mere udfordrende at få telefonoptegnelser til konti, som du ikke ejer, end det er at få dine egne mobiltelefonoptegnelser. Dette giver mening, fordi alle konti, hvor du er ejer, har visse juridiske rettigheder. Der er dog stadig måder at lovligt hente mobiltelefonoptegnelser fra linjer, som du ikke ejer.

Hvis du har brug for at finde et nummer, der ringer til dig, skal du muligvis kontakte din tjenesteudbyder. Hvis der kommer et opkald fra et uidentificeret nummer, kan du kontakte din tjenesteudbyder og bede om, at de sætter en "fælde" for dig. Du bliver nødt til at forklare, at du bliver chikaneret enten fra konstant robocalls eller af et bestemt nummer. Din udbyder kan derefter identificere alle de numre, der kontakter dig.

Adgang til telefonoptegnelser online

Når du prøver at få dine egne telefonoptegnelser, kan den nemmeste måde være at bare logge ind på din online-konto. Afhængigt af din tjenesteudbyder kan placeringen af ​​disse poster være lidt anderledes, men de kan typisk findes ved at se på din regning online. Afhængigt af din udbyder skal du enten se på "opkaldshistorik" eller "aktivitetsregistrering". Du kan normalt gå mere end én faktureringscyklus tilbage i din faktureringsmenu.

Sådan får du opkaldslister

Der er mange forskellige tjenester, der giver dig mulighed for at gemme dine opkaldslister i forskellige tidsrammer; Disse tidsrammer er typisk 30 dage. Disse logfiler er ikke anderledes end en detaljeret telefonregistrering. De registrerer ikke opkald, men opretholder snarere tekniske data som varighed af opkald, de gange, der blev foretaget opkald, og hvilket nummer der ringede til.

Sådan får du Tracfone-poster

Når du har en Tracfone, kan det være lidt sværere at få dine cellulære poster end at få poster fra en standardudbyder. Først skal du kontakte serviceafdelingen på 1-800-867-7183. Du bliver nødt til at tale med kundeservice og fortælle dem, at du har brug for detaljerede opkaldsposter. Derefter skal du følge deres instruktioner for at få adgang til dine kontoposter. Nogle gange vil dette kræve faxning eller mailing af en certificeret note, der bekræfter din identitet, og bemyndigelse af kontorepræsentanten til at sende dig din Tracfone opkaldslog.

Sådan får du en Tracfone

Tracfone er en forudbetalt telefontjeneste tilgængelig i USA, Jomfruøerne og Puerto Rico. Da tjenesten er forudbetalt, fungerer den med enhver telefon, forudsat at du har det rigtige SIM-kort. Trinene for at hente og aktivere en Tracfone-celle er enkle:

  • Køb en telefon fra Tracfone eller et andet firma.
  • Log ind og aktiver din konto på deres hjemmeside.
  • Få dit SIM-kort fra Tracfone, og installer det i din telefon.
  • Betal for dine minutter og aktiver din telefon.

Du kan købe telefoner, tilføje tid og endda ændre dit nummer lige fra Tracfone-webstedet. Områdekoder kan ændres op til fire gange om året, numre kan ændres, og du kan tilføje minutter for at få mere tid på din telefon fra webstedet. Når du har brug for at tilføje minutter, gennemføres transaktionen i realtid, og der er ingen ventetid for at bruge din telefon.