Sådan læses HMIS-etiketter

Etiketten med information om farligt materiale eller HMIS-etiketten viser arbejdstagerne de potentielle farer ved farlige materialer og de forholdsregler, de skal tage for at håndtere dem. Den firedelte etiket indeholder forskellige farver, tal, bogstaver og symboler, som arbejdere lærer at afkode og bruger til at bestemme den korrekte fremgangsmåde til håndtering, transport og bortskaffelse af farlige materialer.

Sundhedsfarer

Den blå sektion angiver de potentielle sundhedsfarer, der er forbundet med håndtering af materialet. Mærkaten indeholder to hvide firkanter, hvoraf den ene indeholder et tal. Nummeret angiver niveauet for sundhedsfare, der spænder fra 0 (ingen fare) til 4 (dødelig). Hvis den anden hvide firkant indeholder en stjerne, angiver dette en særlig advarsel om, at materialet udgør en potentielt kronisk sundhedsfare, hvis arbejdere gentagne gange udsættes for det, eller hvis de ikke følger de korrekte håndteringsprocedurer.

Brandfare

Den røde bjælke angiver materialets potentiale som brandfare. Den hvide firkant viser niveauet for brandfare materialet udgør. Et "0" betyder, at materialet er ikke-brændbart. Et "1" angiver, at materialet har et flammepunkt over 200ºF, hvilket betyder, at det skal udsættes for en varmekilde for at antænde. A "2" betyder, at materialet har et flammepunkt mellem 100ºF og 200ºF. Et "3" angiver, at materialet kan antændes ved temperaturer mellem 73ºF og 100ºF. En "4" betyder, at materialet har et flammepunkt under 73ºF, så det kan antænde ved stuetemperatur.

Eksplosive farer

Den gule bjælke angiver materialets potentiale til at detonere. Den hvide firkant viser niveauet for eksplosiv fare, som materialet udgør. Et "0" betyder, at materialet ikke udgør nogen detonationsfare. Et "1" indikerer, at materialet er stabilt under normale forhold, men kan blive ustabilt ved højere temperaturer eller når det blandes med vand. En "2" viser, at en eksplosion er mulig under normale temperaturer eller tryk. En "3" indikerer, at materialet kan eksplodere, hvis det udsættes for varme, vand eller stød. En "4" betyder et yderst ustabilt materiale, der er i stand til at detonere under normale forhold.

Beskyttelsesudstyr

Den hvide stang inkluderer det beskyttelsesudstyr, som arbejdstageren skal bære, når han håndterer materialet. Den hvide firkant indeholder et bogstav, der angiver det eller de sikkerhedsudstyr, som arbejdstageren skal bruge. Hvert efterfølgende bogstav angiver et højere niveau af beskyttelsesudstyr. For eksempel symboliserer et "A" sikkerhedsbriller, et "B" repræsenterer sikkerhedsbriller og handsker, og et "C" betyder sikkerhedsbriller, handsker og et forklæde. Et "X" betyder, at arbejdstageren skal konsultere en vejleder om de rette sikkerhedsforanstaltninger.