Sådan gendannes en adgangskode til en krypteret fil

Det er altid en god ide at kryptere og adgangskodebeskytte filer og mapper på din computer, der indeholder følsomme eller personlige oplysninger, som du ikke ønsker, at andre skal se. Men ting kan blive grimme, hvis du glemmer din egen adgangskode og finder dig udelukket fra dine egne ting! Mens du kan vælge at købe software, der kan bryde igennem til dine filer, kan det være dyrt, og selv da er der ingen garanti for, at softwaren udfører sit job hurtigt. Brute-force-metoder, der anvendes af de fleste programmer, kan nogle gange tage dage eller uger at udføre jobbet. Her er en metode, der giver dig mulighed for at udføre jobbet uden ekstra software.

Trin 1

Log ind på din computer som administrator. Gå til menuen "Start", og vælg "Kør". Ved kommandoprompten skal du indtaste "/ r: Eagent" uden anførselstegn.

Trin 2

Indtast din administratoradgangskode, når du bliver bedt om det. Du modtager en besked om, at en .CER-fil og en .PFX-fil blev oprettet med succes. Vælg for at gemme filerne i administratorens mappe Dokumenter og indstillinger i modsætning til en anden brugers.

Trin 3

Gå tilbage til "Start", derefter "Kør", og indtast certmgr.msc. Højreklik på mappen "Personlig" i menuen Certifikatstyring, og gå til "Alle opgaver / import." Når du bliver bedt om en liste over mapper, skal du gå til den mappe, hvor du gemte .CER- og .PFX-filerne. Vælg filtypen Personal Information Exchange, markeret ".pfx,.P12, "og åbn en fil, der hedder Eagent.pfx. Indtast din administratoradgangskode igen, og fortsæt, indtil du klikker på" Udfør. "

Trin 4

Gå tilbage til "Kør", og indtast secpol.msc for at åbne den lokale sikkerhedspolitik. Gå til mappen Public Keys Policy, og find mappen Encrypted File System. Højreklik og vælg indstillingen "Tilføj datagendannelsesagent." Vælg Eagent.cer-filen fra den samme mappe som i trin 3, og åbn den. Fortsæt, indtil du trykker på "Afslut." Administratoren er nu udpeget som Recovery Agent for låste filer.

Trin 5

Luk mappen Local Security Policy, og gå til de krypterede filer. Klik på dem for at se deres indhold og ændre adgangskoder efter behov. Hvis en anden bruger oprettede filerne, skal du logge på computeren som den bruger og derefter skifte til administratoren. Dine filer er nu tilgængelige.

Overvej at bruge et program til at tvinge igennem den krypterede fil, hvis denne metode ikke fungerer i din individuelle situation. Nogle nyttige og gratis programmer at overveje inkluderer Last Bit Softwares "Zip Password demo", der er tilgængelig på lastbit.com. Selvom det ikke er så hurtigt eller stærkt som nogle dyrere muligheder, kan det komme igennem de fleste zip-filer, så længe adgangskoder ikke er for lange.