Sådan repareres en Harman Kardon bilforstærker (6 trin)

Hvis din lydafspilning er formindsket i lydstyrke eller troskab, kan der være et problem med din Harman Kardon-bilforstærker.

Trin 1

Fejlfinding af dit system. Drej nøglen halvvejs, så tændingen går i indgreb, men motoren kører ikke. Send en lydkilde til forstærkeren, enten ved at afspille en CD eller tænde radioen. Forøg gradvis lydstyrken på stereoanlæggets kontrolpanel. Hvis der ikke kommer nogen lyd, er det sandsynligt, at problemet er i forstærkerens strømafsnit. Hvis lyden kommer ud, men den er af dårlig kvalitet eller intermitterende nedsænkning i output, er der sandsynligvis et problem i forstærkerens outputtrin.

Trin 2

Sluk for tændingen. Fjern forstærkeren, og skru kabinettet af. Skru lugs, der holder forstærkeren på plads, og læg den forsigtigt ned i bagagerummet. Afbryd ikke ledningerne. Skru toppen af ​​forstærkerchassiset af. Modeller af Mercedes E Class i 2011 er udstyret med en flerkanalsforstærker på 450 watt digital signalbehandling (DSP). Denne forstærker er tilsluttet bilens centrale elektriske system.

Trin 3

Sådan repareres en Harman Kardon bilforstærker (6 trin)

Undersøg ledningerne og printkortet visuelt. Hold øje med løse ledninger, sprængte sikringer og sprængte transistorer. Blæste sikringer og transistorer får en brun eller sort misfarvning.

Trin 4

Udskift sprængte sikringer og transistorer. Strømforsyningssikringen klemmer ud af sikringsholderen. Sikringer i printkortet klemmer ud af printkortets tårn. Transistorer er sidemonteret på tavlen og loddet til basen. Smelt loddeforbindelsen, der fastgør brættet til kabinettet, vend brættet over og smelt loddetilslutningen, der fastgør transistoren til brættet. Udskift med en ny transistor med identisk værdi. Sæt printkortet i igen.

Trin 5

Sådan repareres en Harman Kardon bilforstærker (6 trin)

Test modstandene. Standard Harman Kardon forstærker monteret i 2011 Subaru biler bærer 440 watt. Lagerforstærkeren i BMW X1-serien i 2011 er en DSP-forstærker på 340 watt. Vær yderst forsigtig, når du tester modstandene. Fastgør din målersonde til den første modstand på tavlen efter strømforsyningen. Find dette ved at finde strømforsyningen og spore kredsløbet, indtil du når en modstand. Tænd for tændingen og bemærk læsningen. Der er en tilladt variation på 5 procent i forhold til den effekt, der er angivet i brugervejledningen. Enhver aflæsning i denne afvigelse er fint. Enhver aflæsning uden for denne afvigelse indikerer en defekt modstand. En nulaflæsning indikerer en blæst modstand.

Frakobl printkortet, og vend det om. Fjern den defekte transistor, og udskift den med en af ​​samme værdi.